Vi har skrevet om det før. Bilproducenternes tendens til at tænke yderst kreativt, når nye bilmodeller skal døbes, hvilket du kan læse mere om her. Det hænder dog også, at man glemmer kreativiteten og finder et godt gammelt navn frem igen. Det har Fiat valgt at gøre af flere omgange blandt andet med Fiat 500, som blev genintroduceret i 2007, og siden har haft stor succes. Nu har Fiat så valgt at gøre det igen, og denne gang er det Fiat Tipo, der skal tilbage på markedet.

Fra Ægea til Tipo

Den nye Fiat Tipo, som forventes til Danmark i løbet af sommeren 2016, er egentlig udviklet under projektnavnet Ægea. Et navn, der skulle ses som en hyldest til det Ægæiske Hav, som forbinder Tyrkiet og Europa, da bilen bygges i Tyrkiet salget begynder der, og derfra spredes ud til Europa og Afrika. I Danmark kommer vi dog ikke til at kunne købe en Fiat Ægea, men en Fiat Tipo, præcis som vi kunne for cirka 25 år siden.

Bredde dæk

Tilbage i slutningen af 1980"erne og begyndelsen af 1990"erne var Fiat Tipo nemlig en populær bil på det danske marked, og den blev også kåret til årets bil i Danmark i 1989, så det er altså nogle bredde dæk, den nye Fiat Tipo skal udfylde. Den gang var der tale om en praktisk hatchback, der i følge Fiat skulle tage kampen op imod blandt andet VW Golf. Det skal Fiat Tipo formentlig ikke denne gang, selv om der stadig er tale om en mellemklasse bil. Meget tyder dog på, at Fiat i stedet vil blande sig i den billigere del af segmentet. Prisen forventes nemlig at begynde på under 200.000 kroner, og så er det pludselig især Hyundai I20 og Kia Ceed, der er de oplagte konkurrenter. Ligegyldigt hvad, så bliver det i hvert fald spændende at se, om den nye Fiat Tipo bliver lige så populær, som navne broderen var. Hvis ikke du kan huske den originale Fiat Tipo, så kan du se den her.