48.706 biler

Læs mere om Fiat 500 her

Fiat 500 er en bil med en lang historik, da Fiat 500 har været brugt som modelnavn siden 1936. Dog aldrig med så stor succes i Danmark som siden 2007, hvor Fiat 500 kom i et nyt design, som vakte opsigt og øgede populariteten enormt. En popularitet der er blevet holdt i live via et lavt prisniveau og gode leasingtilbud, som har resulteret i et forholdsvis stort udbud af Fiat 500 på brugtbilsmarkedet. Her er Fiat 500 dog ikke så billig, som mange af de andre biler i klassen, og det endda på trods af, at den kun findes i en tredørs version, men priserne holdes alligevel oppe, og det skyldes designikonets store popularitet. Fiat 500 fås også i et væld af forskellige versioner og udgaver, hvoraf den dyreste er en Abarth 695 Tributo Ferrari til over 700.000 kroner, men denne finder du ikke mange af på brugtbilsmarkedet. Den er nu et meget godt eksempel på, hvad Fiat 500 er for en størrelse. Design, sjov og køreglæde kommer før fornuft. Når det så er sagt, så er der faktisk ganske meget fornuft i at investere i en brugt Fiat 500. Den er nemlig temmelig robust og solid, og med en gang rustbeskyttelse er du rigtig godt sikret. Den er tilmed billig i service og reservedele, og hvis du har lyst, kan Fiat 500 også fås med blødt tag, der kan rulles tilbage som et enormt soltag, denne version hedder Fiat 500 C og blev introduceret i 2010.

På motorfronten er fællesnævneren, at brændstoføkonomien er rigtig god. Lige fra den fremragende to-cylindret Twin-air over 1,2 og 1,4 benzin til den enlige dieselmotor en 1,3, er det ikke svært at opnå en god driftsøkonomi. Twin-air motoren er klart den sjoveste, da lyden minder om de oprindelige luftkølede motorer, men dieselmotoren er som helhed også en super oplevelse, mens de to benzinmotorer klart er at fortrække, hvis der hovedsageligt køres korte ture.

Konkurrenter

Den helt oplagte konkurrent er Ford Ka, der er bygget på den samme platform, men mikrobiler som VW Up og
Udstyr

Fiat 500 findes i mange forskellige udgaver, og det gør sig også gældende på udstyrsfronten. De oprindelige udstyrsniveauer hedder pop, lounge og S, men der har været rigtig mange kampagnemodeller, eksempelvis by Diesel, som er designet af tøjfabrikanten Diesel. Så hvis du gerne vil have, at din brugte Fiat 500 skiller sig lidt ud, så er det en god ide at kigge efter disse kampagnemodeller. Er du til et sportsligt udstyr, så kig efter Abarth, der er Fiats motorsportsafdeling og kan sammenlignes med Audis S-line og BMW’ M afdelingIndlæser..