48.243 biler

Læs mere om Fiat Panda her

Fiat Panda er egentlig indbegrebet af det, som Fiat er kendt og respekteret for. Minibilen er bestemt ikke til dem, som er på udkig efter et opsigtsvækkende luksuskøretøj, men det er heller ikke det, Fiat er bedst til. Italienerne er i stedet berømte for deres evne til at lave rigtig gode minibiler, som er skabt til bykørsel, og det er Fiat Panda i høj grad. Køreegenskaberne og brændstoføkonomien er i top, den er fyldt med praktiske løsninger, og så fylder den ikke så meget, hvilket gør den let at komme rundt med i den tætte bytrafik, hvilket blandt andet skyldes servostyringen og ikke mindst den lille venderadius.

Fiat Panda blev introduceret tilbage i 2003, og året efter blev den kåret til årets bil i Europa, hvilket blandt andet blev forklaret med de ovennævnte kvaliteter sammenkoblet med en frisk charme, som gør det svært ikke at holde af Fiat Panda. Den oprindelige version kom i to forskellige motorvarianter. En 1,2 liters benzinmotor, som mest gør sig i byen, da den ikke har skyggen af overskud på motorvejen. Så hvis du ved, at du også skal have din Fiat Panda på motorvejen en gang imellem, så kig efter versionen med den fremragende 1,25 liters turbodiesel, som er intet mindre en formidabel, og så kører den stadig over 20 km/l.

Generelt kan man sige om Fiat Panda på brugtbilsmarkedet, at priserne er relativt lave, hvilket blandt andet skyldes, at Fiat holdt pris på den nyeste Fiat Panda fra 2012 under 80.000 kroner. Du kan altså få ret meget bil for relativt få penge, og så er reservedelene til Fiat Panda tilmed billige.

Konkurrenter

Fiat Panda bevæger sig i et segment, hvor konkurrencen er rigtig hård. De primære konkurrenter i samme prisklasse er eksempelvis VW UP, Citroën C1 og Skoda Citigo

Udstyr

Man skal lige tænke sig om, før man vælger sin Fiat Panda. Den er yderst populær i Danmark på grund af den lave pris, men den billigste udgave til under 80.000 er fuldstændig ryddet for selv det mest basale udstyr, og derfor skal man bestemt holde sig fra den. Der er blandt andet ikke CD og radio, ligesom aircondition, sædevarme og nakkestøtter bagi heller ikke er eksisterende. Så kig ikke efter de mest skrabede versioner af Fiat PandaIndlæser..