49.337 biler

Læs mere om Fiat Punto her

Fiat Punto er et hit på brugtbilsmarkedet, hvor den oftest er med i toppen over statistikken over de mest solgte biler. Det er nu også ganske forståeligt, for Fiat Punto har en masse at byde ind med. For det første er designet frisk og charmerende, og den er ganske nydelig at se på. Under kølerhjelmen deler den motor med Fiat 500, men Fiat Punto er større. Så skulle man måske tro, at den også var dyrere end Fiat 500, men det forholder sig faktisk modsat. Fiat Punto er nemlig billig, og det sammenholdt med de klassiske Fiat dyder som gode køreegenskaber og lavt brændstofforbrug gør den meget populær på brugtbilsmarkedet. Fiat Punto er tilmed overraskende lækker indvendigt, så man får bare ganske meget bil for pengene, hvis man investere i en Fiat Punto.

Den første version kom helt tilbage i 1993, og den blev fornyet i 1999. Der kom endnu en version i 2005, som kom til at hedde Grande Punto, men det navn blev ændret igen, da den nuværende version kom i 2009. Den hedder i stedet Fiat Punto Evo. Der er selvfølgelig sket en del med Fiat Punto i de mere end 20 år, den har været på markedet. Generelt må man dog sige, at priserne er i bund, og det samme er priserne på reservedele, hvilket er endnu et plus ved Fiat Punto.

På motorfronten er der lidt forskelligt at vælge imellem, som alle er meget økonomiske. Den lille 1,3 liters dieselmotor fås i flere varianter begyndende ved 85 hestekræfter og op til 130 hestekræfter. Hvis du gerne vil have lidt mere sjov, så findes der også en 1,4 liters Turbo Multiair, som har masser af acceleration og trækkraft. Den mest oplagte og mest populære er dog den almindelige 1,4 liters benzinmotor.

Konkurrenter

De mest oplagte konkurrenter er Peugeot Peugeot206/Peugeot 207/Peugeot 208 samt Opel Corsa

Udstyr

I de ældre Fiat Punto versioner hedder udstyrsniveauet Active og Dynamic. I de nyere versioner er det Ciao, Easy og Lounge, der ligger navn til de forskellige udstyrsniveauer. Til Punto kan man få en del udstyr, som man normalt kun ser i større biler, som eksempelvis to-zoners klimaanlæg. Udstyrsniveauet svinger dog meget, så det er altid en god ide at holde ekstra godt øje med, hvilket udstyr bilen er udstyret med.Indlæser..