47.115 biler

Læs mere om Fiat Punto her

Fiat Punto – en lækker minibil siden 1993 

En Fiat Punto er en glimrende version af en minibil. Den har en lang historie og er som andre modeller udviklet gennem tiden. Dens lange levetid, som model, gør også, at den er et sikkert hit på brugtbilmarkedet. Den har samme type motor som en Fiat 500, men med en Punto får du en lille smule større bil. Da Punto ikke besidder samme design klasse som Fiat 500, får du den ovenikøbet til en billigere pris. Du får dog stadig gode køreegenskaber og lavt brændstofforbrug. Designet indvendigt er heller ikke at klage over, så i en Fiat Punto, får du meget bil for pengene, hvis du vælger at købe en brugt Fiat Punto.

Den første model kom helt tilbage i 1993, som første generation – anden generation huserede fra 1999-2007 og tredje generation blev indført i 2005 under navnet Grande Punto, da den var et par centimeter større end dens forgænger. Dette navn blev dog ændret da den nyeste version af Punto blev lanceret i 2009, som hedder Fiat Punto Evo. Dog er den meget ens Grande Punto, men den er gjort mere miljørigtig, for eksempel med sin start/stop-funktion der stopper motoren, når den holder stille i for eksempel et lyskryds. Der er mange forskellige typer motorer at vælge imellem, som alle er meget økonomiske. Den lille 1,3 liters dieselmotor fås i flere varianter begyndende ved 85 hestekræfter og op til 130 hestekræfter. Hvis du gerne vil have lidt mere smæk for skillingen, så findes der også en 1,4 liters Turbo Multiair, som har masser af acceleration og trækkraft. Den mest oplagte og mest populære er dog den almindelige 1,4 liters benzinmotor.

Find en skøn brugt Fiat Punto til salg gennem Biltorvet.dk

På biltorvet.dk finder du et lille udsøgt udvalg af den populære Fiat Punto brugt. Udvalget spænder vidt over modelår og kørte kilometer. Du kan selv bestemme, om du er mest til en benzin- eller en diesel-Punto og også brændstofforbruget varierer meget over modelår, da de jo kun er blevet mere effektive med tiden. Generelt kan man sige, at brugt priserne for en Punto er i bund, og det samme gælder priserne på reservedele, hvilket er endnu et plus ved den lille smarte Fiat Punto. 

Hvis du vil give den gas med en ægte retro 90’er bil, så kig efter Fiat Punto 1,6 90 ELX Cabriolet. Så er det bare med at smække god musik på anlægget, ned med kalechen og så drøne mod solnedgangen og nyde at du køre i ”Årets Bil” fra 1995.  

I de ældre Fiat Punto versioner hedder udstyrsniveauet Active og Dynamic. I de nyere versioner er det Ciao, Easy, Pop og Lounge, der lægger navn til de forskellige udstyrsniveauer. Udstyrsniveauet svinger dog meget mellem Punto-versionerne, så det er altid en god ide at sætte sig grundigt ind i, hvilket udstyr den givne bil kan tilbyde. Vi håber, at du kan finde en god udgave, som kan stå på mål for dine forventninger til en bil og så til den helt rigtige Fiat Punto pris. Hvis du ønsker inspiration og sammenligning i din søgen efter en minibil, der passer til dit behov, så kunne du også lige kaste et blik på Peugeot i udgaverne Peugeot 206 / Peugeot 207 / Peugeot 208 eller på en Opel Corsa. Det er modeller, der kunne opfylde nogle af de samme behov.

 

Herunder finder du svar på ofte stillede spørgsmål omkring Fiat Punto.

 

Hvor lang er en Fiat Punto?

En Fiat Punto tilhører kategorien af minibiler. Den nyeste model Fiat Punto Evo-versionen måler ca. 4 meter i længden, sammen med sin forgænger Fiat Grande Punto. Punto fra 1990’erne er derimod ca. 20 cm kortere.  

Hvad må en Fiat Punto trække?

En Fiat Punto er en minibil og dermed ikke beregnet som en arbejdshest. Dog har den en anhængervægt på 500 kg, hvis du har lidt affald, der skal køres på losseren.

Hvad koster en Fiat Punto i vægtafgift?

I dag kaldes vægtafgiften ’grøn ejerafgift’ og beregnes ud fra, hvor meget CO2 bilen udleder. Det er dermed blevet lidt sværere at gennemskue den årlige afgift. For eksempel koster en Punto benzinmodel fra 2017 680 kr. pr. år, men en model fra 2012 koster 1480 kr. pr. år, når den kører på diesel og 1320 kr. pr. år for en benzinmodel. Den smarte Fiat Punto 1,6 90 ELX Cabriolet fra 1995 koster 3640 kr. pr. år i grøn ejerafgift. Prisen er derfor altid opgivet i salgsannoncen.

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "CreativeWorkSeries", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "bestRating": "5", "ratingCount": "39", "ratingValue": "4,3" }, "image": "https://www.biltorvet.dk/static/img/vector/logo-green.svg", "name": "Fiat Punto – en lækker minibil siden 1993", "description": "Fiat Punto – en lækker minibil siden 1993"} {"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"Hvor lang er en Fiat Punto?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"En Fiat Punto tilhører kategorien af minibiler. Den nyeste model Fiat Punto Evo-versionen måler ca. 4 meter i længden, sammen med sin forgænger Fiat Grande Punto. Punto fra 1990’erne er derimod ca. 20 cm kortere."}},{"@type":"Question","name":"Hvad må en Fiat Punto trække?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"En Fiat Punto er en minibil og dermed ikke beregnet som en arbejdshest. Dog har den en anhængervægt på 500 kg, hvis du har lidt affald, der skal køres på losseren."}},{"@type":"Question","name":"Hvad koster en Fiat Punto i vægtafgift?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"I dag kaldes vægtafgiften ’grøn ejerafgift’ og beregnes ud fra, hvor meget CO2 bilen udleder. Det er dermed blevet lidt sværere at gennemskue den årlige afgift. For eksempel koster en Punto benzinmodel fra 2017 680 kr. pr. år, men en model fra 2012 koster 1480 kr. pr. år, når den kører på diesel og 1320 kr. pr. år for en benzinmodel. Den smarte Fiat Punto 1,6 90 ELX Cabriolet fra 1995 koster 3640 kr. pr. år i grøn ejerafgift. Prisen er derfor altid opgivet i salgsannoncen. "}}]}
Indlæser..