46.013 biler

Læs mere om Peugeot 206 her

Peugeot 206 kom på markedet tilbage i 1998, hvor den overtog for Peugeot 205, som var blevet overhalet af de stigende krav til sikkerhed. Peugeot 206 blev selv overhalet i 2012, hvor produktionen stoppede helt, og i stedet var det Peugeot 207, som alene skulle repræsentere Peugeot i segmentet for minibiler.

Det var dog en udvikling, som for alvor var begyndt tre år tidligere, hvor Peugeot 206 kun blev lavet i den billige indstigningsmodel Peugeot 206+, som skulle lukke hullet mellem Peugeot 107 og 207.

Peugeot 206 kom tilbage i 1998 som udgangspunkt i en tre og en femdørs hatchback-version. Efterfølgende kom der en Coupe/cabriolet version og en stationcar version (kaldet CC og SW). I 2003 gennemgik hele modelserien et facelift, som blandt andet betød et opdateret design, og ikke mindst på nyt på motorfronten.

Hvis du er til benzinversionerne, så kan du finde din Peugeot 206 med fem forskellige motorer lige fra den helt lille 1,1 til den største 2,0 GTI, som ikke er den, du finder hyppigst på brugtbilsmarkedet. På dieselfronten er der en variant mindre, og her er alternativet fra den mindste 1,4 til den største 2,0 version.

Generelt blev Peugeot 206 meget populær herhjemme, hvor den længe var blandt de mest solgte biler. Derfor er udbuddet af brugte Peugeot 206’ere også temmelig stort, og du kan gøre et rigtig godt køb. Især fordi kan få reservedele til en meget lav pris, så Peugeot 206 kan være et rigtig billigt køb på brugtbilsmarkedet. Man skal dog være en smule opmærksom på, at der er et par typiske fejl ved Peugeot 206, som er kendt for problemer med slidte bremser, utæt udstødning og problemer med sædevarmen. Det skal dog ikke holde dig fra at investere i en brugt Peugeot 206 som byder på billige driftsomkostninger, billig vedligehold og billig købspris, da der er et stort udvalg.

Konkurrenter

Ford Fiesta, Fiat Punto, Opel Corsa og Toyota Yaris er blandt de største konkurrenter.

Udstyr

Der var tre primære udstyrsvarianter i Danmark. Basisvarianten XR er ret skrabet, så prøv at undgå denne, hvis du vil have ting som aircondition og sædevarme, så kig i stedet efter en XR plus variant, eller luksus pakken XT, hvor du blandt andet også får læderrat og lædersæder.Indlæser..