Ny Corsa med 150 hk Nyhed | 18-03-2015

Opel Corsa

Opel

Info

Opel Corsa blev ikke helt overraskende kåret til årets bil i Danmark i 2007. Det var ikke specielt overraskende fordi den lille Opel Corsa havde imponeret alt og alle med en solid kombination af lave priser og lavt brændstofforbrug med god komfort og solid mekanik. Opel Corsa har da også været rigtig populær blandt de danske bilkøbere, og denne succes ser umiddelbart ud til at fortsætte med den helt nye Opel Corsa, der blev introduceret omkring årsskiftet 2014/2015. Den er dog i skrivende stund af gode grunde ikke at finde på brugtbilsmarkedet, men der er til gengæld et stort udvalg af modellen fra 2006. En model som primært findes med en lille 1,0 liters benzinmotor med tre cylindre, som kræver en god portion omdrejninger, hvis den skal præstere bare en smule hæderligt på motorvejen. Så går det straks bedre i udgaven med en 1,3 liters dieselmotor med 90 hestekræfter, som yder ganske glimrende på motorvejen. Den har dog den akilleshæl, at hvis den tidligere ejer hovedsageligt kun har kørt korte ture, så har partikelfiltret en tendens til at stoppe til, hvilket kan kræve en dyr udskiftning. Andre mere almindelige fejl er slidte bremser og bærekugler, men det er ikke noget, der skal holde en fra at investere i en brugt Opel Corsa. Hvis man kigger på en af de ældre modeller, altså før 2006, skal man dog være opmærksom på, at de har haft problemer med rust.

Opel Corsa klarer sig også rigtig godt i EuroNCAP crashtest, og er faktisk en af de bedste i klassen. Så selvom den ikke er helt så populær som Opel Astra, så burde der ikke være en voldsom afskrivning på en Opel Corsa, som stadig er en populær vare på brugtbilsmarkedet.

Konkurrenter

De mest oplagte er: Audi A1, Peugeot 208, Ford Fiesta og VW Polo

Udstyr

Du bør undgå versioner med det laveste udstyr, kaldet Essentia, da der mangler selv de mest basale ting, som i dag er standard. Kig i stedet efter andre udstyrsversioner som Enjoy eller Cosmo, hvor du finder et rigtig fornuftigt udstyrsniveau. Hvis du er på udkig efter lidt ekstra, så find en Corsa OPC, hvor du blandt andet både får læderrat, sportssæder og sportsundervogn, samt ikke mindst pedaler i aluminium.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev