Endnu en gang hædres Fiats nyeste varebil Fiorino – denne gang med titlen ”Årets Varebil i Danmark 2009”. Tidligere på året blev den kåret som ”Van of The Year” af internationale motorjournalister, og den nye titel vidner om, at den også i Danmark har vundet journalisternes gunst.


Fiat var kreative, da de skabte Fiorino som en ny type varebil, der ikke fylder meget udvendigt, men alligevel rummer hele 2,5 kubikmeter. Det betyder nemlig, at den er let at håndtere i bytrafikken og samtidig kan have mange varer med. Dette, kombineret med en enestående god brændstoføkonomi og et lavt Co2-udslip, er tydeligvis gået rent ind hos de danske motorjournalister, der i går kårede den lille, charmerende varebil som ”Årets Varebil i Danmark 2009”. For kun to måneder siden blev Fiat Fiorino kåret som ”Van of the Year” i Europa, og året før var det også en Fiat, der løb med denne titel – nemlig Fiat Scudo.

”Det er fantastisk at opleve at modtage endnu en prestigefyldt titel – det er vi naturligvis stolte over, da det er en anerkendelse af vores målrettede arbejde med at skabe Europas bedste varebiler. Det giver os samtidig en indikation af, at vi er godt på vej mod at nå vores ambition om at opruste på varebilsområdet og opnå øgede markedsandele,” siger Kåre Neergaard, Country Manager, Fiat Professional i Danmark.

Fiat Fiorino er meget kompakt i sine udvendige dimensioner, således at den er nem at komme rundt med og let at parkere på steder, hvor pladsen er trang. Den er dermed ideel for den del af erhvervslivet, der ikke har behov for de helt store varebiler – for eksempel kurerfirmaer, vinduespudsere, skorstensfejere, elektrikere, apoteker mv. Designet er moderne, industrielt og præget af rene linjer.

Fiorino’en understøtter ønsket om en minivarebil, der både er rummelig og økonomisk – og at det netop er denne model, der blev ”Årets Varebil” må vidne om, at minivarebiler er en trend, som er kommet for at blive.