SUV-segmentet er steget massivt i popularitet – og er desuden også det størst voksende segment i Europa. Samtidig har den nye afgiftsændring i Danmark betydet store prisfald på de små og mellemstore SUV, hvilket med garanti vil øge salget de kommende år.

Hos Ford ses den stigende popularitet tydeligt i salget af SUV’er. Det totale salg af Fords SUV-modeller i Europa steg nemlig med 27 % sidste år – det betyder at SUV-modellerne stod for hvert fjerde salg. Og som vi tidligere har skrevet, så er Ford nu klar med endnu en SUV, der vil indtage det danske marked i 2018.

Navnet er Ford EcoSport og modellen blev lanceret i Europa i 2014, men det er først med den nye version, at den får premiere i Danmark. Fords forhandlere fejrer lanceringen med Åbent Hus i starten af januar.

Den nye EcoSport er Fords seneste bud på en kompakt mini-SUV. Den begynder at rulle af samlebåndet på fabrikken i Craiova i Rumænien i disse dage – en fabrik som Ford på det seneste investeret 200 millioner Euro i, en fabrik, der nu har mere end 3.900 ansatte. 

”Vi har solgt mere end 150.000 Ford EcoSport i Europa siden den blev lanceret tilbage i 2014,” fortæller Steven Armstrong, Group Vice President & President, Europe, Middle East & Africa, Ford Motor Company ved ceremonien for EcoSports produktionsstart. ”Det er et stærkt segment for Ford og vi er stolte over, at den nye EcoSport skal bygges i Rumænien. Jeg tror helt og holdent på, at Craiova er det rette hjem til EcoSport med de engagerede ansatte og optimerede arbejdsgange, der er på fabrikken”.