Ford Motor Co har gang i den helt store grønne satsning og den første bølge af Fords hybride flådebiler er klar til at indtage gader og stræder i London 2017. Hele 20 nye Ford Transit Plug-in Hybrid varebiler vil snart kunne ses i det britiske bybillede – heriblandt 2 hos det britiske politi. Én "uniformeret" der skal bruges ved trafikuheld og en anden, der skal bruges af retsmedicinerne.

”Hos Metropolitan Police bestræber vi os på at benytte en bæredygtig flåde af køretøjer,” fortæller Jiggs Bharij, Head of Fleet Services ved Metropolitan Police. ”Derfor er vi glade for at arbejde sammen med Ford om dette innovative projekt, der arbejder for et grønnere London”.

Det britiske politi, Metropolitan Police, er blot én af fem repræsenterede organisationer i London, der skal køre i hybride varebiler i deres daglige arbejde.

De virksomheder som er med i projektet med Ford Transit Plug-in Hybrid er:
Transport of London
Metropolitan Police
Clancy Plant
Addison Lee
British Gas

Alle varebilerne vil undervejs indsamle økonomiske-, operationelle- og miljømæssige informationer. Disse informationer vil danne grundlag for fordelene ved at benytte hybride køretøjer – og yderligere vise hvordan fordelene kan udnyttes til fulde.

Fremtiden er elektrisk
De fem partnere har sammen taget initiativ om projektet. Det viser gennem en 12 måneders testfase, hvordan en hybrid version af briternes yndlings-varebil, Ford Transit, kan mindske CO2 udledninger, ved udelukkende at køre på elektricitet under bykørsel.

”De sidste 50 år har Ford Transit være briternes yndlings-varebil,” fortæller Andy Barratt, Chairman and Managing Director ved Ford i England. ”Vores kunders behov har altid været det primære for os, så det er afgørende at arbejde direkte med vores flådekunder ved at levere en elektrisk varebil, der giver værdi for de mange forskellige virksomheder, der kører ind og ud af vores byer hver eneste dag".

Men fremtiden er ikke kun elektrisk for varebiler. Ford har fokus på at elektrificere mange af de modeller, der er på markedet i dag – med alt fra SUV’er til biler i den sportslige ende af skalaen. Målet er, at bilerne skal blive mere miljøvenlige.