Ford Transit klarer sig godt og er på verdensplan den mest solgte varebil i 2015. Det betyder dog ikke, at man hviler på laurbærrene hos Ford. Nu præsenterer man Side Wind Stabilisation, som hjælper de nye Transitter med at blive i egen vejbane.

Det nye Side Wind Stabilisation bliver tilgængeligt på den store Transit samt Transit Custom og skal hjælpe føreren med at undgå stress på motorvejen, når vinden er frisk. 

Side Wind Stabilisation er en avanceret teknologi, som er udviklet af Fords ingeniører for at kunne hjælpe føreren mest muligt. Ford har monteret skærme, der måler vindens hastighed 100 gange i sekundet. Hvis skærmene registrerer et vindstød, der vurderes til at være kraftigt, aktiverer systemet forsigtigt bremserne i den ene side af bilen for at hjælpe føreren med at holde kursen og blive i vejbanen.

Ifølge Ford kan timingen for introduktionen af det nye system ikke være bedre, da den kolde vinter for alvor er over os. Og med vinteren kommer ofte stærke vindpust, som kan udgøre en reel fare for førere af høje og vindfølsomme køretøjer.

”Ingen bilister kan lide følelsen af at miste lidt af kontrollen over bilen, når det kommer et hårdt vindstød, eller man kører forbi en stor lastbil”, siger Marc Suermann, chassis controls supervisor hos Ford Europa. ”Denne nye teknologi vil gøre motorvejskørsel mere stressfri for Transit-brugere – særligt på mørke og vindblæste vinterdage”.

Ved hastigheder på over 80 km/t måler systemet vindens fart 100 gange i sekundet. Hvis et pludseligt vindpust bliver registreret, aktiveres systemet inden for 200 millisekunder – det er samme tid, som det tager en 100-meter-løber at reagere på et startskud.