Ford er klar med priser på den elektriske Mustang Mach-E – mærkets første elbil, som kører op mod 610 kilometer på en opladning og har op til 346 hestekræfter.

Vi har stadig ikke tilgivet Ford, at de har valgt at kalde deres første elbil for Mustang. Specielt ikke fordi elbilen reelt er en crossover og ikke en sportsvogn. Men måske de danske priser kan bløde stemningen op, for startprisen bliver 399.900 kroner for en Mustang Mach-E SR RWD med 265 hestekræfter og rækkevidde på 440 kilometer. Det gør den en smule dyrere end nærmeste konkurrent Volkswagen ID.4, som byder på 204 hestekræfter og 499 kilometer rækkevidde med en frapris på 374.995 kroner.

Endelig er Ford med – bygger elektrisk Mustang

Til gengæld byder den elektriske Mustang på en solid rækkevidde, hvis du er villig til at spæde lidt ekstra til. Mustang Mach-E LR RWD med 289 hestekræfter og en rækkevidde på 610 kilometer koster fra 439.900 kroner. Måske ikke overraskende forventer Ford, at denne model bliver den danske bestseller. Der findes også en variant med firehjulstræk, 265 hestekræfter og en rækkevidde på 400 kilometer. Prisen er fra 439.900 kroner. Topmodellen hedder Mustang Mach-E LR, og den har både firehjulstræk og 346 hestekræfter og en rækkevidde på 540 kilometer med en frapris på 479.900 kroner.

VW’s elektriske SUV skal omvende danskerne

Springet mellem standard rækkevidde (Standard Range, SR) og udvidet rækkevidde (Long Range, LR) er blot 40.000 kroner. SR-varianten har et 75,5 kWh stort batteri med 288 celler, mens LR-varianten har et 98,8 kWh batteri med 376 celler. Begge varianter er avancerede batteriløsninger, der er udviklet med henblik på både at give bedst mulig kabineplads og optimal køredynamik takket være placeringen i bunden af bilen mellem de to aksler, som giver et lavt tyngdepunkt.

Mach-E-varianten med standard rækkevidde og baghjulstræk (RWD) estimeres i gennemsnit at kunne opnå 91 km rækkevidde på 10 minutters opladning. Den tilsvarende firhjulstrukne variant (AWD) estimeres i gennemsnit at kunne opnå 85 rækkevidde på samme opladningstid. Begge varianter anslås at kunne gå fra 10% til 80% strømniveau på 38 minutter.

Stor skærm og meget udstyr
Ford har proppet elbilen med ny tech, blandt andet 10,2 tommer digital instrumentering og en Tesla-lignende 15,5 tommer lodret trykfølsom skærm og næste generations SYNC med navigation. 6 højtalere, Android Auto og Apple CarPlay samt trådløse over-the-air-opdateringer og indbygget FordPass Connect-modem med 4G-internet sikrer en forbundet oplevelse under kørsel.

Standardudstyret i Mustang Mach-E RWD giver et sporty udtryk med 18 tommer alufælge, LED-for- og -baglygter, integreret spoiler på bagklap, sorte hjulbuer og sidelister, mørktonede ruder og sidespejle med Mustang-lyslogo. I kabinen følges det op med Sensico-sæder, 6-vejs manuelt justerbare forsæder, opvarmet rat, forrude, forsæder og sidespejle, trådløs oplader, 2-zoners klimaanlæg, nøglefri start, bagagerum foran (frunk) og 2 ladekabler.

Nissan Qashqai får elektrisk storebror

Standard er også Fords e-Latch-låsesystem, hvor du kan bruge telefonen som nøgle. Adaptiv fartpilot, Evasive Steering Assist så bilen assistere dig med at undvige forhindringer, parkeringssensor for og bag, bakkamera og automatisk op- og nedblænding er også alle standard.

På de firehjulstrukne varianter får man yderligere standardudstyr, der tæller 19 tommer alufælge, Sensico-sæder med røde syninger, Mustang-inspirerede LED-forlygter, 8-vejs eljusterbare forsæder, sortlakerede detaljer, elfoldbare sidespejle, røde bremsekalibre, aluminiumspedaler og mørkt loftindtræk.

Plads i snuden
Mustang Mach-E har en såkaldt frunk eller front trunk. Ligesom hos Tesla er der simpelthen et ekstra bagagerum placeret under bilens fronthjelm. Bagagerummet rummer op til 100 liter (81 liter med medfølgende rumdelere). Rummet har bundprop, så det nemt kan skylles efter brug, og det er derfor også ideelt til fx opbevaring af mountainbikeudstyr, vådt badetøj eller lignende. Bagerste bagagerum kan rumme 402 liter op til bagagerumsdækkenet og 519 liter til taget. Sammen med frunken giver det en samlet bagagerumskapacitet på over 500 liter, når alle 5 sæder er i brug. Det er dog ikke helt så meget som Volkswagen ID.4, der kan rumme 543 liter i bagagerummet.

Faceliftet Tesla Model S har Porsche Taycan i sigtet

Mustang Mach-E er Fords første bil, der udelukkende kan bestilles online. Ford åbner for online bestillinger af Mustang Mach-E fra marts, så det er muligt at bestille den hjemme fra stuen eller med assistance fra Fords forhandlere. De første biler lander hos danske forhandlere i sommeren 2021.