Til marts kommer en interessant nyhed fra Subaru. Der lanceres Forester med automatgearet Lineartronic kombineret med den anmelderroste Boxer dieselmotor.

Forester tilbyder en god køredynamik, høj kvalitet, en glimrende brændstoføkonomi, generøs plads, høj tilladt trækvægt og et avanceret system til trækkraft på ujævne veje og i terræn.

”Forester er med kombinationen SUV, diesel og automatgear den Subaru model, der sælger bedst i Europa. Jeg forventer at Forester Diesel CVT som minimum vil fordoble salget af Forester i Danmark, og bliver de kvalitets beviste danske forbrugers fortrukne SUV.”, siger Niels Thaning, salgsdirektør for Subaru i Danmark.

Det betyder, at Forester Boxer Diesel Lineartronic også er udstyret med X-Mode som standard. X-Mode gør det lettere for føreren at køre på vanskelige veje og i terræn. Systemet er koblet til gasspjæld, gear- og bremsesystemer. X-Mode assisterer også ved både op- og nedkørsel.

Forester er populær som trækbil og har et automatisk stabilisator-system, der hjælper ved kørsel med campingvogn eller tung anhænger som f.eks. hestetrailer. En Forester må trække op til 2.000 kg.

Lanceringen betyder, at det nu er muligt at få automatgear til alle motormuligheder - fra 147 hk Boxer Diesel til 240 hk turbo benzin med direkte indsprøjtning.

I forbindelse med lanceringen af Boxer Diesel Lineartronic får Forester en række opdateringer. Støjniveauet sænkes, den får opdateret instrumentering med infotainment system samt opdaterede motorer. Subaru Danmark har derudover optimeret prisen i forhold til konkurrerende mærker med en nedsættelse på op til 36.000,-. Subaru Forester diesel starter derfor på 489.900,-.

Den opdaterede Forester vil være tilgængelig i fire udstyrsniveauer og koster stadig fra 379.900,- som personbil og 219.900 + moms som VAN.

Debuten i Danmark sker i marts 2015.