46.771 biler

Læs mere om Subaru her

Subaru Forester
Anmeldelse

Helt i skoven – Subaru Forester e-Boxer

Vi tester Subaru Forester og dens nye mildhybrid-drivlinje i de rette omgivelser. Men hvordan klarer den egentlig skovens mudder, en svensk grusvej med høj fart - og en stor jagthund?

Læs nu

Subaru er nok mest kendt for deres suveræne rally biler, som gang på gang har sat nye standarder. Den japanske bilproducent producerer dog også helt almindelige biler, alt lige fra den terrængående firehjulstrækker Subaru Forester til SUV’en Subaru XV.

Fælles for alle Subaru modeller er dog, at mærket aldrig for alvor er slået igennem på det danske marked. Subaru har ellers altid haft masser af personlighed og kant, og janpanerne er især kendt fra deres fænomenale boxermotorer samt deres symmetriske firehjulstræk. Det er dog uden tvivl en kombination af prisen og så de danske bilkøberes behov, som altid har reduceret Subaru til et nichemærke i Danmark. For det kan ikke skyldes hverken kvalitet eller køreegenskaber, som Subaru traditionelt vægter højt. Det har japanerne gjort lige siden introduktionen af den første bil Subaru 1500, som fandt sted tilbage i 1954.

 

Den først Subaru blev produceret i 1954, og lysten til at producere biler kom i kølvandet på, at Fuji Heavy Industries fire år tidligere var blevet opdelt i 12 mindre selskaber. I 1968 overtog Nissan 20% af aktierne i Subaru, da den japanske regering havde et ønske om at øge den japanske bilindustries konkurrencedygtighed. Nissan solgte i 1999 de 20% til General Motors. I dag er General Motors helt ude, mens Toyota ejer cirka otte procent.

 

 

 

Subaru udspringer egentlig af selskabet Fuji Heavy Industries som i 1915 begyndte at arbejde med udviklingen af flymotorer. I 2012 var Subaru den 21 største bilproducent på verdensplan. Frem til 1970 havde Subaru udelukkende lavet små biler, men her blev det besluttet at udvide modelkataloget.

 

 

Indlæser..