53.352 biler

Læs mere om Subaru XV her

Subaru XV
Anmeldelse

Subaru XV – en japansk tragedie

Her på redaktionen vil vi det bedste for Subaru, men XV med 2-liters benzinmotor og CVT-gearkasse er en ommer. Læs hvorfor her.

Læs nu

Subaru XV er en SUV, som er baseret på hatchbacken Subaru Impreza. Den blev præsenteret tilbage i 2012, hvor de danske forhandlere havde store forventninger til den nye model, som man mente, kunne blive den bedst sælgende Subaru model i Danmark. Det er dog aldrig sket, og Subaru XV er som resten af Subarus modeller en nichebil på det danske marked. Det skyldes dog ikke, at det er en dårlig bil, for det er det bestemt ikke.

Subaru XV er en ganske glimrende bil med fine køreegenskaber, der trods sin forholdsvis lave frihøjde har glimrende terrængående egenskaber. På motorfronten er der to benzinversioner, nemlig henholdsvis en 1,6 liters og en 2,0 liters med henholdsvis 114 og 147 hestekræfter, samt en 2,0 liters dieselversion med 150 hestekræfter. Samtlige versioner har som standard en sekstrins manuel gearkasse, og firehjulstræk er ligeledes standard. Udvalget er selvfølgelig begrænset på brugtbilsmarkedet, da der endnu ikke er solgt 100 nye eksemplar på det danske marked. Hvis man gerne vil have en nyere SUV med fine køreegenskaber, så kan man dog sagtens kigge på Subaru XV, der holder højt niveau.

Konkurrenter

Kia Sportage, Hyundai IX-35 og Honda CR-V er oplagte konkurrenter

Udstyr

Udstyrspakken er ganske veludrustet og standardudstyret inkluderer blandt andet læderrat, sædevarme foran, centrallås og Bluetooth. Som ekstraudstyr kan man få alt fra bakkamera, fartpilot, 2-zoners klimaanlæg og meget andet.Indlæser..