Klare stilmæssige forbedringer, Enkelt modelprogram, der afspejler de sportslige egenskaber,Lav begyndelsespris og attraktiv pakkepris

IBIZA

SEATs hidtil mest succesfulde model i Europa har været igennem større stilmæssige forbedringer både ude og inde. Der er tale om klare fornyelser, der betoner modellens sportslige egenskaber og fremhæver dens karakter skarpere end før. Samtidig genkendes stilelementer fra SEAT Altea og Leon tydeligere og styrker derved familieskabet.

I fornyelsesprogrammet for den nye Ibiza er der lagt vægt på, at alle forbedringer både kan ses og føles. Udvendig har Ibiza fået nye, kraftigere stødfangere, dobbelte forlygter på alle udstyrsversioner, større hjul og nye fælge – 15” med nydesignede, heldækkende hjulkapsler til Reference, nye 17” alufælge til både FR og Cupra. Dertil nydesignede baglygter og centralt placeret navneskilt - ligesom på det øvrige modelprogram fra SEAT. Indvendigt er der lagt vægt på at forbedre kvalitetsoplevelsen. Derfor er materialerne opgraderede og finishen gennemført i alle detaljer. Instrumentpanelet er fornyet. Det samme er rat og gearstang. Til indtrækket er der valgt både nye materialer og nye farvesammensætninger, og selv dørpanelerne er nystylede. Radioen med cd-afspiller på 4x40 watt, der også kan læse MP3-filer, er standard.

Udstyrsversioner

I Danmark vil markedsføringen af den nye Ibiza blive koncentreret om tre forskellige udstyrsversioner: Reference, FR og Cupra. Fælles for dem er først og fremmest overbevisende, sportslige køreegenskaber og et særdeles højt aktivt sikkerhedsniveau med ESP på alle versioner som standard.

Stort motorprogram

Reference

Udvalget af motorer til den nye Ibiza bliver et af de største i denne bilklasse. Til Reference er der nu to benzinmotorer og to dieselmotorer at vælge imellem. De to benzinmotorer er begge på 1,4 l slagvolumen, har 16-ventilede topstykker, og kan vælges med enten 75 hk (55 kW) eller 100 hk (74 kW). Gearkassen er 5-trins manuel, men 75 hk motoren kan desuden leveres med 4-trins automat-gearkasse.

De to TDI-motorer er på 1,4 l med 70 hk (51 kW) hhv. 1,9 l med 100 hk (74 kW). Den mindste af dieselmotorerne har et for størrelsen imponerende drejningsmoment på 155 Nm og en fornem brændstoføkonomi. 21,2 km/l kan opnås ved blandet kørsel med denne motor. Selv med den ”store” dieselmotor er brændstoføkonomien overbevisende. Med den kan der opnås 20,4 km/l ved blandet kørsel. Og dette selv om denne motor oven i købet kan levere ret så sportslige præstationer. Acceleration fra 0-100 km/t sker på blot 10,8 sekunder, og tophastigheden nås først ved 190 km/t.

FR - Formula Racing

Vælger man FR-modellen, vælger man sportslige egenskaber og overbevisende præstationer. Begge motorer til Ibiza FR leverer varen. Den ene er en benzinmotor på 1,8 l med 20 ventiler, turbo og 150 hk (110 kW). Den kan sende bilen af sted fra 0 til 100 km/t på 8,4 sekunder og topper først efter at have nået 216 km/t.Den anden er en TDI-motor. Den er på 1,9 og yder 130 hk (96 kW). Også den leverer med acceleration 0–100 km/t på 9,3 sekunder og en tophastighed på 208 km/t rene fuldblodspræstationer. Dette til trods er brændstoføkonomien så imponerende som 19,2 km/l ved blandet kørsel.

Cupra – den kompromiløse sportslige topmodel

Ibiza Cupra leveres udelukkende med en højtydende benzinmotor, der giver netop denne model de ægte, sportslige egenskaber og overbevisende præstationer, som Cupra- betegnelsen er synonym med. Motoren er en 1,8 l, 20-ventilet turbomotor med 180 hk (132 kW). Med denne motor er accelerationen 0–100 km/t på blot 7,3 sekunder, og tophastigheden er hele 230 km/t.

Priser og pakke

Priserne for den nye Ibiza begynder ved 139.990 kr. Den gælder for Ibiza Reference 3-dørs, med 1,4 l 75 hk benzinmotor, 5-trins manuel gearkasse og et righoldigt komfortudstyr. For 8.990 kr. tilbyder SEAT en attraktiv Xtra-pakke, der omfatter justerbar varme i forsæderne, el-rudehejs på fordørene, el-indstillelige og opvarmelige sidespejle, tågeforlygter, mulighed for deaktivering af airbag i passagerside og kopholder. Ibiza Reference 3-dørs, 1,4 l 70 hk TDI med 5-trins manuelt gear koster 169.990 kr. ekskl. Xtra-pakke. Foruden den prisfordelagtige Xtra-pakke er prisen på det halvautomatiske klimaanlæg, Climatic, til Ibiza nedsat væsentligt og tilbydes nu til 12.200 kr.Merprisen for 5-dørs modeller er 7.990 kr.

CORDOBA

Sporty egenskaber og alsidighed går hånd i hånd i Cordoba. Selv om Cordoba er en rigtig ”drivers car”, tilgodeser den også familiens krav om plads og praktisk anvendelighed. Teknisk adskiller Cordoba sig ikke fra den nye Ibiza, men komfort og rummelighed er tillagt en større rolle i Cordoba. Alene bagagerummets 485 liter understreger meget klart dette hensyn. Og ingen andre biler i denne klasse kan fremvise et tilsvarende rummeligt, traditionelt bagagerum.

Interessant prissætning

Cordoba leveres med 5 døre og Xtra-pakken som standard. Cordoba starter ved 156.970 kr. for 1,4 l 75 hk. Lidt hovedregning afslører hurtigt, at vælger man en Ibiza med 5 døre og Xtra-pakken, så er prisen nøjagtig den samme. Så man får altså Cordobas 485 liters bagagerum gratis!

Cordoba deler såvel motorprogram som komfortudstyr med Ibiza Reference og leveres med samme fordelagtige pris for Climatic. Cordoba findes ikke i hverken FR- eller Cupra-versioner.

Der holdes Åbent Hus hos alle landets SEAT-forhandlere den 6.-7. maj, hvor den nye SEAT Ibiza lanceres. Cordoba følger senere.