Mercedes-Benz

Forsøg med biogasbiler en succes

|

Til klimatopmødet stillede Mercedes-Benz med 10 biogasdrevne Sprinter minibusser til de delegerede. Tilsammen tilbagelagde de 10 biler knap 15.000 CO2-neutrale kilomenter på biogas leveret af energiselskabet E.ON. Forsøget var en succes, og Mercedes-Benz og E.ON håber nu, at danske politikere vil gøre det muligt permanent at køre på biogas i Danmark.

Som en af hovedsponsorerne til klimatopmødet i december leverede Mercedes-Benz blandt andet 10 biogasdrevne minibusser til de delegerede. Og bilerne blev brugt flittigt. I alt kørte de 14.886 CO2-neutrale kilometer, og det vel at mærke helt uden udledning af sundhedsskadelige dieselpartikler. Mercedes-Benz er tilfredse med forsøget:

”Biogas er et de allermest klimavenlige brændstoffer, der er tilgængelige i dag. Havde de 15.000 km været tilbagelagt af almindelige dieselbiler, havde udslippet været godt 5 tons CO2”, siger Christian Devantier, salgschef for Vare- & Lastbiler hos Mercedes-Benz Danmark.

”Hos Mercedes-Benz har vi i mange år satset på gasteknologien som et bud på fremtidens miljørigtige transportform. I Tyskland, Storbritannien og Sverige har vi et stort salg af disse biler, og vi ville gerne benytte topmødet til at udbrede kendskabet til gasdrevne biler her i landet,” siger han.

Vi mangler den politiske vilje
"Biogas er CO2-neutralt, der er intet udslip af sundhedsskadelige dieselpartikler og NOx-udslippet er markant reduceret. Desuden er biogasbiler velegnede til bykørsel, fordi støjniveauet er bemærkelsesværdigt lavt. Det har man for længst fået øjnene op for i vores naboland Sverige. I Malmø kører en stor del af både busser, taxier og renovationsvogne i dag på biogas, men ifølge E.ON, der leverer gas til svenskerne, er det danske afgiftssystem til hinder for, at dette også kan blive virkelighed i Danmark.", lyder det fra Mercedes-Benz.

 

Mercedes-Benz på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mercedes-Benz A180 d 1,5 Urban aut.
NYHED
269.000 kr.
Mercedes-Benz A
1,5 Urban aut.
Fårevejle
9.000
2017/2018
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mercedes-Benz E350 3,0 CDi Avantgarde aut. BE
NYHED
329.900 kr.
Mercedes-Benz E
3,0 CDi Avantgarde aut. BE
Taastrup
160.000
2013
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mercedes-Benz B200 1,6 aut. BE
NYHED
Ring for pris
Mercedes-Benz B
1,6 aut. BE
Kjellerup
61.000
2013/2014
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev