Mercedes-Benz

Fremtidens varevogn fra Mercedes-Benz

| Kristian Klarskov

Mercedes-Benz præsenterer Vision Van - et kig ind i fremtiden med det futuristiske design, som indeholder mange spændende funktioner. F.eks. fungerer front-grillen som et LED-baseret kommunikationsredskab til medtrafikanter. Samme funktion går igen bag i bilen, hvor trafikanter f.eks. kan advares, hvis nogen er på vej ud foran bilen.

Vision Van er eldreven og har en rækkevidde på op til 270 km, og for at gøre arbejdsmiljøet bedre for chaufføren, har den et plant gulv i kabinen og intet rat. I stedet styres bilen via et joystick, hvilket gør det lettere at stige ind og ud af bilen i forbindelse med pakkeleveringer.

Automatisk lastning af bilen
En stor del af chaufførens tid går i dag med at laste pakker i bilen i den rigtige rækkefølge og finde dem igen, når de skal leveres. I Vision Van indgår et automatisk laste- og leverancesystem, som arrangerer pakkerne på særskilte ”hylder” i den optimale rækkefølge i forhold til rute og leveringer.

”Hylderne” køres direkte ind bag i bilen på centralen, og når chaufføren er fremme ved sin destination, får han automatisk den korrekte pakke rakt til ham via det intelligente system i bilen. Slut med at lede efter pakker foroverbøjet bagi bilen.

Integrerede droner
Mest spektakulært er de to integrerede droner på taget af Vision Van, som hver især kan levere pakker på op til to kg direkte til kunder med en godkendt landingsplads.

Når bilen nærmer sig destinationen, gøres dronerne automatisk klar med pakker og batteri. Når bilen holder stille åbnes luger i taget, pakkerne gøres fast til dronerne, batteriet kobles til, og dronerne er på vej. Dronerne kan levere pakker op til 20 km væk.

Når de er fremme ved destinationen guides de til landing af et infarødt signal fra landingspladsen, hvor dronerner afleverer pakkerne, inden de vender tilbage til bilen.

Ved hjælp af de to droner og chaufføren selv, kan hele tre pakker altså blive leveret på samme tid.

Vision Van er en del af Mercedes-Benz' nye strategiske retning adVANce. En strategi som ikke blot handler om at producere varebiler men i stedet sigter mod at transformere Mercedes-Benz til en totalleverandør inden for vare- og persontransport.
 

Mercedes-Benz på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mercedes-Benz C220 d T 2,1 CDI BlueEfficiency 170HK Stc 7g Aut.
NYHED
87.500 kr.
Mercedes-Benz C220 d
T 2,1 CDI BlueEfficiency 170HK Stc 7g Aut.
Hasselager
400.000
2011
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mercedes-Benz E220 d 2,0 Avantgarde stc. aut.
NYHED
419.500 kr.
Mercedes-Benz E220 d
2,0 Avantgarde stc. aut.
Vejle
96.000
2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mercedes-Benz ML350 d 3,0 Bluetec 4-Matic 258HK 5d 7g Aut.
NYHED
419.900 kr.
Mercedes-Benz ML350 d
3,0 Bluetec 4-Matic 258HK 5d 7g Aut.
Randers SV
108.000
2012
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev