Garmin navigationssystem til eftermontering i alle nye Volvo-biler

I samarbejde med Garmin har Volvo Cars udviklet et elegant navigationssystem, som kan eftermonteres i alle nye og nyere Volvo-biler fra slutningen af 2007.

Volvo Cars har udviklet en smart, integreret monteringskonsol til Garmin's seneste håndholdte navigator, nüvi 760. Konsollen, der monteres oven på instrumentpanelet, er udformet som en bekvem "plug-and-play" løsning, hvor navigatoren oplades under kørslen. Dermed undgår man de interimistiske løsninger med sugekopper og generende ledninger, som ofte kendetegner bærbare navigatorer.

Systemet har andre fordele: Placeringen på instrumentpanelet er valgt, fordi man dermed sikrer, at enheden ikke distraherer føreren under kørslen. En crash test vurdering udført af Volvo Cars' sikkerhedseksperter har desuden fastslået, at man ved at placere enheden oven på instrumentpanelet mindsker risikoen for skader ved en evt. kollision. Rammen er i øvrigt let at folde sammen, hvis føreren ønsker at tage navigatoren ud af bilen.

Navigatoren har en fuldt integreret antenne og en farveskærm i widescreen format. Garmin nüvi 760 er forprogrammeret ved leveringen med to- og tredimensionelle kort over Europa (alternativt USA og Canada). Og samtidig har den også en integreret database med Volvo-information, inklusive den hurtigste vej til nærmeste Volvo-værksted.

Navigationspakken passer til alle nye Volvo-modeller, men kan også monteres i en række af de lidt ældre biler, bl.a. Volvo S80 fra modelår 1999, S60 og V70 fra 2000, XC70 fra 2001 og nyere modelårgange af Volvo S40, V50, C70 og XC90.

I starten kan pakken leveres i Europa og Nordamerika. I Danmark vil systemet være klar til installering sidst på året, og prisen for en komplet installation inkl. Garmin nüvi 760 forventes at ligge omkring 6.500 kr.