Så er de danske priser på Tesla Model 3 klar. Fremover kan du købe en Tesla for under 500.000 og stadig få en rækkevidde på over 500 kilometer.

Så er Teslas nye model meget tæt på at lande i Danmark. Personer, som allerede har reserveret en Model 3, kan nu konvertere reservationen til en ordre. Leveringer i Europa vil starte i februar og blive prioriteret ud fra reservationsdato, leveringssted og konfiguration hedder det sig i en pressemeddelelse.

Hyundai Kona EV – kan en elbil virkelig blive Årets Bil?

Men lad os hoppe frem til det vigtigste, for de officielle priser er endelig landet. Model 3 Long Range med to motorer starter fra 464.724 DKK og Model 3 Performance fra 576.044 DKK.

Dækrøg
Både Model 3 Long Range og Model 3 Performance har to motorer, der trækker hver deres aksel, men Long Range må nøjes med 350 hestekræfter, mens 3 Performance får 462 hestekræfter. Ifølge Tesla selv, gør det Model 3 Performance til den hurtigste bil i sin klasse, da den kan accelerere fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder.

Elbilen der laver røg – BMW i3s

Efter WLTP-normen er rækkevidden opgivet til 530 km og topfarten er hele 250 km/t – ganske kvikt for en elbil. Kulfiberspoiler, og særlige fælge, som også gemmer på røde bremsekalibre, adskiller Performance fra de billigere modeller. Som en sidste tilføjelse får Performance også et særligt Track Mode – en indstilling af bilens opsætning, som går ud over stabilitetsprogrammet. Fordi de to motorer kører uafhængigt af hinanden og kan reagere på et splitsekund, kan bilens balance påvirkes meget mere præcist i sving, for at give den optimale balance – eller i det særlige Track Mode lave nogle seriøse baghjulsudskridninger.

Folkemodel
Tesla kalder selv den nye Model 3 for deres folkemodel, men indtil videre er den trods alt ikke ligefrem billig. Planen er dog, at der senere vil komme billigere varianter med mindre batterier i form af et 50 kWh og 62 kWh batteri. Det er lidt mindre end Long Range, som har et 75 kWh stort batteri. Her er rækkevidden 544 kilometer ifølge WLTP. Sammen med de mindre batterier vil de billigere modeller af 3’eren udelukkende have én elmotor, som også vil reducere prisen.

I luften
Model 3 vil have samme mulighed for gratis over-the-airsoftwareopdateringer, som tilføjer og forbedrer funktioner over tid. Premium Connectivity er inkluderet som standard i et år og omfatter kort med satellitvisning og trafikvisualisering i realtid, Spotify og opdateringer via Wi-Fi og mobilnetværk. Model 3 kan fås i fem farver med sort lakering som standard. Metallakeringer som Midnight Silver og Deep Blue samt Perlemorshvid og Rød multicoat kan tilvælges. Standardhjulene måler 18 tommer, mens 19 tommer er tilvalg. 20 tommer-Performance hjul kommer som standard på Model 3 Performance.

Tesla Model S100D – elektrisk elegance

Alle Model 3-kunder vil have adgang til det verdensdækkende Supercharger-netværk med betaling efter forbrug. Netværket, som kun kan bruges af Tesla-ejere, tæller i dag 430 Supercharger-stationer i Europa. I Europa kommer Model 3 med indbygget CCS-ladeport, som gør bilen kompatibel med alle almindelige ladestandere.