Den nye Honda Insight hybridbil lander hos de danske forhandlere medio april måned.  2009 modellen af Honda Insight definerer en ny æra af hybrid teknologi, ved at benytte en mere optimeret version af Honda’s ”Integrated Motor Assist (IMA), som er betegnelsen for hybrid teknologien, som findes i den nye Insight. Den spændende teknologi, samt en attraktiv prissætning, vil gøre denne hybrid bil interessant for en helt ny kundegruppe. Den attraktive pris på kr. 299.900,- kombineret med en imponerende brændstoføkonomi på 22,7 km/l og en rekordlav CO2 udledning på kun 101 g/km, gør denne familie bil til et attraktiv alternativ til kundernes traditionelle bilvalg.

Honda Motor Europe præsidenten, Shigeru Takagi siger ”Honda har solgt hybridbiler i snart et årti, men dette er første gang vores teknologi er blevet gjort tilgængelig i en 5-personers, 5-dørs bil til en attraktiv pris. Insight’en kombinerer vores IMA system med et let anvendeligt fører guiding system
(ECO Assist). Eco Assist skal hjælpe vores kunder til at forbedre deres reelle kørselsøkonomi, ved at kombinere en elektrisk motor med en effektiv benzin motor. Kunderne kan samtidig glæde sig over, at bilen har en lav CO2 udledning”.

5-dørs hatchback designet benytter nogle af styling elementerne og den aerodynamiske profil fra brændselscelle bilen Honda FCX Clarity. Hatchback formen og et lavt tyndepunkt giver kunderne en fin balance mellem præcis og nem styring samt høj fleksibilitet.  Modelvarianten der lanceres i Danmark hedder Insight Comfort.

For at hjælpe vores Insight kunder til at få det fulde udbytte og de fordele, som Honda’s hybridteknologi tilbyder, er Insight udstyret  med et interaktivt fører baseret system ”Eco Assist”, som skal forbedre kørselsøkonomien. ”Eco  Assist ” kombinerer flere forskellige funktioner: 

ECO Assist:
• ECON mode skal kan aktiveres af føreren, ECON optimerer kontrollen af den variable gearkasse, motor og andre komponenter for at spare brændstof.
• En feedback funktion, der benytter speedometerets baggrundsfarve, og derved giver en guiding til hvordan og hvornår kunderne kører mest økonomisk.
• En ”score” funktion der giver føreren feedback på den generelle kørselseffektivitet, både ved den aktuelle kørsel samt et livstidsreguleret.

Alle Insight modellerne drives af vores 1,3 liters SOHC aluminiums i-VTEC motor  kombineret med den variable gearkasse CVT. IMA systemet indeholder en el hjælpemotor på 14HK , en avanceret batteripakke samt Honda’s IPU (Intelligent Power Unit), som er enheden der styrer hvornår IMA systemet genererer og leverer strømmen som IMA systemet bruger.

Honda er med helt fremme når det drejer som om udvikling af renere og mere brændstoføkonomiske transport teknologier. Dette gælder også den første version af Honda Insight, som blev lanceret i 1999 i Europa og USA. Honda har annonceret planer om at øge det globale hybrid salg til over 500.000 enheder årligt, hybrid paletten udvides med en model baseret på CR-Z konceptmodellen samt en hybridversion af den nye Jazz.