Den nye Peugeot Expert er kåret som ”International Van of the Year” 2008

Peugeot Expert er i forbindelse med den europæiske varebilsudstilling i Amsterdam blev kåret som ”International Van of the Year” 2008 sammen med Citroën Jumpy og Fiat Scudo.

Denne årlige pris er blevet uddelt siden 1992 af en kompetent jury bestående af specialiserede journalister fra 20 europæiske lande.

Den nye varebil, som er resultatet af et omfattende samarbejde mellem PSA Peugeot Citroën og FIAT, vandt titlen med et overbevisende forspring til de andre nominerede nyheder.

Juryen har især fremhævet varebilens dynamiske kvaliteter og det høje komfortniveau både hvad angår pålæsning, muligheden for luftaffjedring, den behagelige kørsel og bilens manøvredygtighed.

Titlen er desuden en belønning for den brede vifte af karosseri muligheder: To højder, to akselafstande, en varerumsvolumen varierende fra 5 til 7 m3 og en lasteevne fra 1000 til 1200 kg.

Juryen har rost varebilens høje aktive sikkerhedsniveau og det passive sikkerhedsudstyr – i Danmark er Peugeot Expert udstyret med ESC (ESP) som standard på alle niveauer.
Det lave brændstofforbrug har ligeledes været et overbevisende argument i juryens valg.

Peugeot har to gange tidligere modtaget denne fornemme pris: I 1995 for Peugeot Boxer og i 1997 for Peugeot Partner.

Peugeot Expert bliver produceret på den franske fabrik Sevel Nord i Valenciennes, og siden introduktionen af første generation af Expert i 1995 er der produceret mere end 340.000 eksemplarer. Peugeot Expert har bidraget til Peugeots vækst på varebilsmarkedet, hvor det forventede salg i 2007 vil stige til mere end 230.000 varebiler, hvilket er det højeste antal nogensinde.