Det blev et trekløver, der vandt titlen som Årets Varebil i Danmark 2017. Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Toyota Proace har netop vundet titlen ”Årets Varebil 2017” i Danmark. Trekløveret indtog førstepladsen da de alle er baseret på den samme platform. Næstformand i Motorjournalisternes Klub, der står bag kåringen, Thomas André Petersen begrunder valget af vinderne således: Helt traditionelt anskuet er de nye PSA og Toyota-trillinger noget af det mest velkørende blandt varebiler. Og med den nye kompakte version formåede de at slå forhåndsfavoritten VW Crafter på målstregen”.

Belønnet for sin fremsynethed
Nytænkningen var bl.a. en af de helt afgørende faktorer i kåringen. Således udtaler juryen:

”Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Peugeot Expert vandt på deres blik for den udvikling, som kommer til at præge bydistributionen de kommende år, nemlig stadig mere restriktive krav til varebilers størrelse. Med deres kompakte versioner på kun 4,6 meter og gode lasteevne på over 1 ton, viser disse biler mere fremsyn en konkurrenterne. Med til den positive bedømmelse hører også en høj oplevet kvalitet og mulighed for at tilkøbe en fin palet af moderne sikkerhedsudstyr – selvom det for varebiler kunne ønskes, at mere sikkerhed kom med som standard.”

 

Brændstofforbruget er best in class
Trekløveret er bygget på den nye EMP2 platform, hvilket giver en række fordele: Vægtreduktion, kompakt størrelse, lav CO2-udledning og høj kvalitet. Vægtreduktionen på mellem 100 og 150 kg i forhold til forgængeren og en række effektive BlueHDi-motorer betyder, at bilerne har det laveste brændstofforbrug i klassen, idet den kører op til 19,6 km/l. Det giver både en lav grøn afgift og en attraktiv TCO.

Desuden introduceres flere innovative features, som er nye i segmentet, så som håndfri åbning af skydedøre, fleksibel indretning med Moduwork, automatisk nødbremse, VisioPack med bakkamera og stemmestyret 3D navigation (option).

Sikkerheden er helt i top og bilerne har således opnået de maksimale 5 stjerner i EuroNCAP´s crashtest.