Peugeot Expert har vundet titlen som ”Årets Varebil 2008” i Danmark

Peugeot Expert blev for nyligt kåret som ”International Van of the Year” 2008 og nu kan den føje endnu en fornem titel til samlingen: ”Årets varebil 2008” i Danmark.
De 12 danske jurymedlemmer belønnede Peugeot Expert med 97 points foran Ford Transit 3,2 og Mitsubishi L200 med henholdsvis 75 og 51 points.

Peugeot har mere end 100 års erfaring og 5 millioner producerede varebiler bag sig, og den nye Expert er netop et produkt af denne overbevisende erfaring inden for udvikling af varebiler og ekspertise inden for produktion af motorer.

Den nye Peugeot Expert er udviklet med fokus på køreglæde, men også passager komforten, sikkerheden, respekten for miljøet og fleksibiliteten er i en klasse for sig. Den har en moderne stil med rene linjer, der udtrykker styrke og dynamik, og dens design er på alle måder udviklet med tanke på slutbrugeren.
Målet med Peugeot Expert har været at skabe en varebil, der skal blive ny reference i klassen af mindre varebiler, og med den brede vifte af karosserimuligheder rammer den en endnu bredere målgruppe.

Peugeot Expert har en varebils multitalent, men rummer samtidigt en personbils sikkerheds- og komfortniveau. De dynamiske køreegenskaber og det høje komfortniveau er blandt de kvaliteter, som juryen fremhævede i deres bedømmelse, men det var især det høje sikkerhedsniveau, der afgjorde kåringen til Peugeots fordel.

Karosseriet er forstærket og udstyret med stødabsorberende zoner, der ikke blot reducerer slaget ved en eventuel kollision, men også mindsker reparationsomkostningerne. Førerairbag er standard og af aktive sikkerhedsforanstaltninger kan fremhæves ESC (ESP), ASR, ABS og EBA (Emergency braking assistance) og skivehjul på alle bremser som standard på alle udstyrsniveauer.

Peugeot Expert er den sikreste varebil i sin prisklasse og netop det faktum blev belønnet af juryen, der roste Peugeot for at have udstyret varebilen med ESC som standard på alle modeller. De forskellige tests af varebilerne understregede, at ESC er den afgørende sikkerhedsforskel, især ved maksimal last.

Peugeot har tidligere vundet titlen som ”Årets Varebil”: I 2003 med Peugeot 807.