KIA Rio diesel kan bliver en seriøs spiller i diesel B-segmentet, og KIA er sikre på, at bilen vil høste stor anerkendelse og samtidig sikre gode salgstal.


 

KIA har både produkt – og prismæssigt arbejdet intenst på at skabe et ”knivskarpt” produkt, der fra dag et kan være med blandt de mange stærke spillere i segmentet.


 

Med den nye KIA Rio diesel har KIA et produkt der er førende på lavt forbrug, sikkerhed, komfort og som samtidig har en attraktiv pris.

Rio diesel programmet er bygget op på samme måde som benzin modellerne med udstyrsvarianterne; Motion, Active og Exclusive. Motormæssigt er Rio diesel programmet baseret på en ny-udviklet 1,1 75HK UII diesel motor og den velkendte 1,4 90HK UII diesel motor. Begge motorer udmærker sig ved markedets laveste forbrugstal kombineret med kraftig trækkræft (moment) helt nede fra lave omdrejningstal.


 

Udover de to diesel motorer kan Rio diesel bestilles i en speciel ECO Dynamics variant der via unik teknologi kører helt op til 31,3 km/l og udleder bare 85 g/CO2. De fornemme forbrugstal opnås ved hjælp af en speciel ECO gearkasse, optimeret motorstyring, ECO frontgrill, ECO tagspoiler etc. Udstyrsmæssigt er ECO PLUS på niveau med udstyrsvarianten Motion.

Det er dog ikke kun ECO PLUS varianten der præsterer helt unikke lave forbrugstal. Både 1,1 Motion og Active modellerne kører helt op til 27,8 km/l. Også 1,4 diesel varianten er i en klasse for sig med et forbrugstal på hele 26,3 km/l.

Prisstrukturen starter med Rio 1,1 CRDI Motion til kr. 139.999,-. Går man et udstyrsniveau op til Active er prisen kr. 159.999,- og en Exclusive fås til 199.999,-. Rio 1,4 CRDI Motion koster kr. 154.999,-, og igen skal man op og give kr. 20.000,- mere for en Active og yderligere kr. 40.000,- for en Exclusive. ECO PLUS modellen koster kr. 154.999,-.

De første Rio diesel demomodeller kan allerede fra januar opleves hos KIA forhandlere landet over med en forventet levering fra marts måned.