Her på Biltorvet er og har vi altid været meget imponerede af Mazda MX-5 - og den nye MX-5 er da også en stor succes både internationalt og på det danske marked. Således er der i år foreløbigt solgt 142 eksemplarer i Danmark, hvilket placeret MX-5 på en klar 1. plads i sportsvognssegmentet. Det er samtidig det bedste MX-5-år nogensinde i Danmark, hvor den samlede bestand af alle fire generationer af MX-5 nu er oppe på 1.778 indregistrerede biler.

Pilen peger i retning mod endnu et rekordår for MX-5 i 2017, hvor Mazda i Danmark forventer at fastholde førerpositionen.

Mazda MX-5 RF til priser fra 354.998 kr.
Interessen for MX-5 vil uden tvivl stige endnu engang, når en helt ny variant, MX-5 RF, introduceres i 2017. RF står for Retractable Fastback, og den betegnelse dækker over en helt ny tagkonstruktion, hvor tagets forreste del og bagruden foldes ned elektrisk i en meget elegant manøvre, mens den bageste del af taget bliver stående. Resultatet er en meget flot, coupé-agtig profil, hvad enten taget er åbent eller lukket.

Teknisk og udstyrsmæssigt er MX-5 RF identisk med den ”normale” MX-5 med stofkaleche. Det vil sige, at den kan leveres med de samme 1,5- og 2,0-liters benzinmotorer med henholdsvis 131 hk og 160 hk. Unikt for MX-5 RF er, at den også vil kunne leveres i en version med automatisk gearkasse. Merprisen for at få en MX-5 som RF bliver 45.000,-, og den vil derfor kunne købes fra 354.998,-.

De første biler ventes at nå danske Mazda-forhandlere i løbet af marts 2017.