Mercedes-Benz præsenterer Viano og ny Vito

• Viano: En ny van-familie efterfølger V-Klassen
• Vito: Ny transporter som kassevogn og kombi
• Højt niveau i aktiv og passiv sikkerhed
• Tre længder og to akselafstande
• Fem motorvarianter og baghjulstræk
• Markant Mercedes-Benz design
• Udstyrslinjer og pakker for individuelle ønsker

DaimlerChrysler fortsætter sin offensive produktstrategi: Med den ny Mercedes-Benz Viano præsenterer virksomheden en ny og komplet van-familie som efterfølger til V-Klasse, Vito F og Vito Marco Polo. Produktudviklingen har også resulteret i nye Vito transportere i udgaverne kassevogn og kombi.

Ser man nyhederne samlet, dækker de over en bredere vifte af anvendelsesmuligheder end tidligere. Det skyldes blandt andet, at der kan vælges imellem tre længder (4.748 til 5.223 mm), to akselafstande (3.200 og 3.400 mm) samt fire motorer til Viano og fem motorer til Vito. Det drejer sig om to hhv. tre CDI-dieselmotorer (65 kW/88 HK til 110 kW/150 HK) og to benzinmotorer (140 kW/190 HK og 160 kW/218 HK). Effekten overføres til bagakslen via et seks-trins manuelt gear eller et femtrins automatgear.

Højt sikkerhedsniveau
Den samlede udviklingsindsats for Viano og Vito har haft et højt niveau af aktiv og passiv sikkerhed for øje. Med baghjulstræk er man som udgangspunkt sikret et godt vejgreb, også med fuld last. Med beslutningen om at bygge motorerne i på langs, åbnede der sig også tidligt i processen mulighed for at optimere den passive sikkerhed i fronten af bilen.

Dynamisk design
Det nye og markante design på Viano og Vito afslører med det samme, at der her er tale om en ny modelfamilie fra Mercedes-Benz. Sammenligner man med forgængerne, har de nye modeller en mere dynamisk linjeføring. Forlygter, kølergrill, de harmoniske linjer fra forkofanger til forrude og den flydende overgang til siderne af karosseriet tager man ikke fejl af. Hækken af bilerne præges af de store baglygter, der er placeret lodret.

I kabinen byder begge biler også på nyt udstyr og indretning. I Mercedes-Benz Vito er der traditionen tro fokus på at opfylde kravene til erhvervskørsel optimalt og effektivt. I Mercedes-Benz Viano vil selv den mest kræsne privat- og erhvervsbilist føle sig tilrette med det samme og nyde både korte ture og lange stræk.

Mercedes-Benz Viano
Takket være instrumentpanelets perfekte ergonomi og den logiske placering af alle betjeningselementer, føler man sig hurtigt hjemme bag rattet i Viano. Den praktiske gearstang/-vælger er integreret i midterkonsollen for nem gennemgang. Direkte i synsfeltet sidder kombiinstrumentet, hvis tal og informationer er nemme at aflæse. Som ekstraudstyr kan der vælges multifunktionsrat (standard i Ambiente). Det omfattende standardudstyr kan suppleres af yderligere ekstraudstyr som læderindtræk, standvarme samt forskellige radio- og navigationssystemer.

Mercedes-Benz Vito
Modelrækken af Mercedes-Benz Vito transportere omfatter en kassevogn til transport af varer og materialer, samt en kombi til professionel persontransport. Vil man kunne køre med op til seks personer og en mængde bagage eller materialer, fås versionen Vito Mixto.

Med tre forskellige længder kan man sammen med to taghøjder få et volumen på op til 6,49 m3 (tidligere op til 4,8 m3). Det muliggør lastelængder på helt op til 2.897 mm. Da skydedøren i højre side er meget bred kan man uden problemer læsse europapaller på fra siden med gaffeltruck.

Mellem hjulkasserne måler Vito 1.277 mm, så der kan stå op til tre europapaller efter hinanden i lastrummet.