Ny international salgsrekord for Mercedes-Benz varevogne

2007 det bedste år nogensinde.

Med et salg på knap 290.000 varevogne worldwide blev 2007 det bedste år nogensinde for Mercedes-Benz Vans. I forhold til 2006 steg det internationale salg med hele 12,5 procent, og mere end hver anden solgte varevogn var en Sprinter. Både internationalt og hos Mercedes-Benz Danmark giver de flotte salgstal i 2007 store forventninger til 2008.
 
Helt præcis 289.076 varevogne kørte ud fra Mercedes-Benz forhandlerne over hele kloden i 2007. Det betød en fremgang på 12,5 procent i forhold til 2006, og dermed blev 2007 det bedste år nogensinde for Mercedes-Benz varevogne. På det danske marked har man også mærket fremgangen. Salgschef for varevogne i Danmark, Søren Bøgelund, siger:

”Både internationalt og her i landet har 2007 været et godt år for Mercedes-Benz. På flere af vores modeller har vi oplevet en markant fremgang sidste år, og det giver os selvfølgelig høje forventninger til 2008, hvor vi barsler med flere nye og spændende tiltag på produktfronten. Det gælder blandt andet på Vito-serien, hvor vi siden årsskiftet har sat dieselpartikelfiltre på samtlige modeller – noget der længe har været standard på Sprinteren. I dette forår er vi desuden klar med vores Sprinter 4x4 samt vores naturgasdrevne Sprinter NGT – en model der allerede er meget stor efterspørgsel på blandt andet hos vores naboer i Sverige.”

Sprinter på hver anden købsordre
Den flotte vækst på det internationale marked for varevogne kan for en stor del tilskrives den nye Sprinter, som blev lanceret i 2006. I 2007 kom der fuld produktionskapacitet på Sprinter-fabrikkerne i Du¨sseldorf og Ludwigsfelde, og salgstallet kom op på knap 100.000 ved udgangen af 2007 - en stigning på 279 procent i forhold til 2006. I Danmark var salgstallene for Sprinter også flotte. Her stod man sidste år for i alt 2025 indregistreringer af den populære Sprinter.

Sprinter med naturgas
Internationalt er der høje forventninger til Sprinter i 2008. Til maj introducerer Mercedes-Benz nemlig den nye miljøvenlige Sprinter NGT.Den kører på naturgas og er derfor markant mere miljøvenlig og økonomisk i brug end benzin- og dieseldrevne varevogne. Motoren i Sprinter NGT lever op til EU4 standarden for udledning, og bliver den tanket op med biogas, er Sprinter NGT meget tæt på at være CO2 neutral. Desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at tanke naturgas i Danmark, som man for eksempel kan i England, Tyskland, Italien og Sverige. Mercedes-Benz håber, at dette vil blive muligt i den nærmeste fremtid, så de danske bilister og ikke mindst miljøet omkring os kan få glæde af den miljøvenlige Sprinter NGT.

Flere købere end nogensinde til Vito og Viano
Også modellerne Vito og Viano opnåede de bedste salgstal nogensinde i 2007. På verdensplan blev der solgt i alt 99.270 mod 94.051 i 2006, og alene Vianoen bød på en imponerende fremgang på næsten 18 procent i forhold til 2006.

I Danmark glæder man sig over den øgede opmærksomhed om Viano, og der er da også høje forventninger til Viano i 2008. Søren Bøgelund siger:

”Da de nye gulpladeregler trådte i kraft, troede mange, at det var slut med autocampere i Danmark. Den frygt har vi heldigvis kunnet gøre til skamme med introduktionen af den nye yderst konkurrencedygtige pris på Viano Marco Polo. Inklusive de nye høje afgifter fås Marco Polo for under 500.000 kroner. Vianoen er en af vores meget populære modeller på det danske marked. Takket være introduktionen af den 6-cylindrede dieseludgave af Vianoen sidste år steg salget af Viano med hele 19 procent i 2007, og det ser ikke ud til at stilne af i 2008.”