Næste generation af Fords legendariske Ford Transit får et radikalt nyt udseende og bliver fyldt med den form for luksus og teknologi, man normalt forbinder med personbiler. Og det er netop ideen bag konceptet Ford Tourneo Custom concept, som blev præsenteret på Geneve Motor Show i starten af denne måned. Den kommende model i Transit familien skal ses og føles som en stor, moderne familiebil, med samme form for komfort, fleksibilitet og køreglæde.

 
Transit Tourneo Custom concept fremtræder som en moderne fler-sædet MPV eller MAV med en kabine, der er udstyret med kvalitets-materialer. Transit Tourneo Custom concept byder på en række nyskabelser som for eksempel et fleksibelt og multi-justerbart bagsædesystem, Fords avancerede stemmestyrede SYNC kommunikationssystem med den prisvindende teknologi Automatisk Nødopkald samt de seneste CO2-besparende ECOnetic-teknologier.
 
Transit Tourneo Custom concept fremtræder i et umiskendeligt Kinetic Design formsprog, kendt fra Fords personbiler og sender et klart signal om at varevognen og personbilen fusionerer. Den forkromede trapez-formede kølergrill, de muskuløse skuldre, LED-lygterne, alu-fælgene og de markante skærme signalerer i lige så høj grad fart og tempo som praktisk transport.
 
Indenfor byder Transit Tourneo Custom concept på et instrumentpanel og teknologier med klare referencer til Fords personbiler. Bagsædepassagererne kan brede sig i rummelig læder-luksus i den fuldtrimmede kabine.

 

 
Bagsæderne er et nyudviklet kapitel for sig. Sæderne kan placeres i flere forskellige konfigurationer – eller fjernes helt. Dermed kan kabinen formes helt efter behov.
 
Transit Tourneo Custom concept byder ligeledes på Auto-Start-Stop og Smart Regenerative Charging, flerpunkts-seler til fører og passagerer, side- og gardin-airbags, bak-kamera samt fører-assistance systemerne Lane Departure Warning og Driver Alert. Samtidig har Fords designere og ingeniører formået at reducere vind- og motorstøj væsentligt.
 
Motoren er en optimeret udgave af Fords 2,2-liters Duratorq dieselmotor med 155 hk. Det forventes, at den produktionsklare Transit vil blive tilgængelig i både en 100-, en 125- og en 155 hk version, ligesom der vil være mulighed for at vælge mellem en kort og en lang version.

 

 
Transit Tourneo Custom concept debut på Geneve Motorshow byder velkommen til enhelt ny generation af Ford varebiler, som præsenteres i løbet af 2012. Med introduktionen af Tourneo Custom concept rettes opmærksomheden mod biler med stor passager-kapacitet og et-ton varevogne, som bliver lanceret i Europa og andre globale markeder senere på året.
 
”Privatpersoner, som ønsker en bil med høj last- eller passager-kapacitet, vil ikke gå på kompromis med teknologi, præstationer og køreegenskaber blot fordi de har brug for en praktisk og rummelig bil” siger chef-ingeniør hos Ford Europa, Barry Gale. ”Tourneo Custom concept viser, at vi tager disse forventninger meget seriøst og at det rent faktisk er muligt, at forene det praktiske med den form for køreglæde, man finder i en personbil.”