Berlingo har været med til at skabe en helt ny bilklasse for personbiler og samtidig været med til at forny klassen for de mindre varebiler. Den er blevet en stor salgssucces og har siden 2003 været topsælger i klassen på det europæiske marked (17 lande). På verdensplan er der siden lanceringen i 1996 solgt mere end 1.760.000 Berlingo.

 

Nu præsenterer Citroën en ny Berlingo, som kommer til salg på de første markeder i andet kvartal af 2008 og vil blive markedsført sammen med den nuværende Berlingo. Citroën får hermed yderligere muligheder for at imødekomme kundernes meget forskelligartede ønsker og behov.
Den nye Berlingo personbil … komfort som i en familiebil, praktisk indretning som i en MPV

 

Berlingo er bilen, som kan imødekomme kundernes ønsker om mange former for anvendelse og større valgfrihed.
Den nye Berlingo viderefører den nuværende Berlingos styrker som en særdeles praktisk familiebil og får tilmed et mere dynamisk og moderne design med tydelig reference til de andre Citroën modeller. Komforten, ikke mindst støjdæmpningen, er som i en almindelig personbil, og indretningen er inspireret af Citroëns MPV (bagklap med separat åbning af bagruden, 3 stole på række 2, som er individuelle og kan afmonteres, en ny udgave af den særlige loftsindretning Modutop®), og byder samtidig på køreegenskaber, som vil sætte nye standarder for denne type bil (længere akselafstand, for- og bagbro fra C4 Picasso).

Takket være sin HDi dieselmotor med 110 hk og partikelfilter (FAP), placerer den nye Berlingo sig på listen over Airdream-modeller, som er de mest miljøvenlige biler i Citroëns modelprogram.

 


Den nye Berlingo varebil … praktisk og funktionel, med komfort og moderne design.
Som varebil udmærker den nye Berlingo sig ved stor rummelighed og nyttelast samt ved sin fleksible indretning. Varerummet er stort (volumen på 3,3 m3, nyttelast op til 850 kg og lastlængde på 1,8 meter) og kan rumme 2 europa-paller i længden. Den vil også kunne leveres med den fleksible kabineindretning Extenso®, som giver mulighed for at transportere en last, der er op til 3 meter i længden, og for at øge lastvolumen til 3,7 m3 eller give plads til 3 personer foran.

Hertil kommer, at den nye Berlingo gør kørslen let og ubesværet med udstyr, som normalt er forbeholdt personbiler (hill-holder, tovejsregulering af rat, for- og bagbro fra C4 Picasso, ESP (ESC). Hermed bliver den nye Berlingo et moderne arbejdsredskab, hvis formgivning signalerer, at den er både robust og dynamisk.

Den nye Berlingo introduceres efter lanceringen af den nye Jumper, den nye Jumpy og den lille Nemo. Citroën kan dermed tilbyde kunderne det bredeste varebilsprogram nogensinde (lastvolumen fra 2,5 til 17 m3 og op til 2 ton i nyttelast).