Citroën Berlingo

And the Oscar goes to – her er Årets Varebil 2019

|

Det var PSA-trillingerne, der endte med at tage statuetten som Årets Varebil 2019 på den store scene i Herning Messecenter. Citroën, Opel og Peugeot vandt over konkurrenterne med høj sikkerhed.

Transportmessen I Herning Messecenter dannede rammen om det tætteste danske varebiler kommer på en Oscar-overrækkelse. Med en sort konvolut i hånden trak Danske Motorjournalisters bestyrelsesmedlem svaret op, og Årets Varebil 2019 gik til ikke bare én, men tre biler – Citroën Berlingo, Opel Combo og Peugeot Partner.

Hvem bliver årets bedste varebil – her er finalisterne

Ud af de fem finalister kom Fords direkte konkurrent til trillingerne, Transit Connect, på en sidsteplads med 26 point. Lidt atypisk scorede den danskombyggede varebilsversion af Toyota RAV4 en flot fjerdeplads med 27 point.

Danmarksmester i rummelighed – Årets Varebil 2018

På tredjepladsen kom den klassiske Mercedes Sprinter, som nok var manges favorit. Af MKD-juryen fik den 37 point. Andenpladsen endte med at blive delt mellem søskendeparret MAN e-TGE og Volkswagen e-Crafter. Trods en meget begrænset rækkevidde og en høj pris, er de et reelt bud på en grønnere fremtid, og så viser de, at man ikke behøver at gå på kompromis med hverken køreglæde eller lasteevne. Fordi de er næsten identiske, fik de point som én deltager, og fik således 45 point.

Trillingerne
Det var dog trillingerne fra PSA-gruppen, som løb med den endelige sejr. Og i lighed med MAN og Volkswagen, ligner Citroën Berlingo, Opel Combo og Peugeot Partner hinanden så meget, at de fik point som én enkelt deltager – 65 point i alt, som er et overbevisende resultat.

Årets Varebil i Danmark er - Peugeot Expert og...

Juryen peger på et højt sikkerhedsniveau, som er på højde med flere personbiler, og med smarte nye funktioner som Surround Rear Vision, et kamera, der dækker den store blinde vinkel på venstre side af en varebil, og dermed gør hverdagen mere sikker for en cyklist og mindre stressende for en chauffør i byen.

I alt deltog ti forskellige biler og otte jurymedlemmer i kåringen af Årets Varebil 2019.

Citroën Berlingo på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Citroën Berlingo 1,6 BlueHDi 100 Feel
NYHED
139.800 kr.
Citroën Berlingo
1,6 BlueHDi 100 Feel
Allingåbro
103.000
2016
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Citroën Berlingo 1,6i 16V Multispace 6prs
NYHED
2.850 kr.
Citroën Berlingo
1,6i 16V Multispace 6prs
Herfølge
275.000
2005
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Citroën Berlingo 1,5 BlueHDi 100 Street
NYHED
194.700 kr.
Citroën Berlingo
1,5 BlueHDi 100 Street
Skive
6.000
2019
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev