Det bliver sværere og sværere at tælle til fem.I år skulle der findes fem finalister til Årets Varebil 2019, men alligevel endte juryen med at nominere otte biler.

Opgaven var sådan set ret ligetil: Find fem finalister til Årets Varebil 2019 ud af et felt på 10 biler. Alligevel gik det galt – måske var det på grund af regnen, i hvert fald endte juryen med at nominere otte forskellige biler. Hvem, der har fået æren, kommer vi tilbage til om lidt – vi trækker lige spændingen lidt endnu.

Tre gange så stor risiko - varebilschauffører glemmer den ekstra bremselængde

I feltet var blot tre ’tunge’ varebiler i form Mercedes Sprinter og de to elektriske kusiner; Volkswagen e-Crafter og MAN e-TGE. Batteriet er knap 36 kWh, som giver en realistisk rækkevidde på 120 kilometer – det er altså ikke en budbil, som er bygget til at køre mellem København og Aarhus. Topfarten er tilmed begrænset til 90 km/t. Den elektriske motor er dog ret ligeglad med, hvor mange kilo last der medbringes.

Finalisterne
Feltet var i år præget af, at der slet ikke var nogen mellemstore varebiler med. Det er klassen for Ford Transit og Volkswagen Transporter. I stedet var der hård kamp i klassen for de lidt mindre varebiler. Her var Ford repræsenteret med en faceliftet Transit Connect, og Opel stod klar med en ny Combo, som deler alt, bortset fra rattet, med Citroén Berlingo og Peugeot Partner. Peugeot Danmark havde yderligere en speciel Van-version af Rifter, altså personbilsvarianten af Partner, som også deltog i kåringen. Den har et ombygget varerum, men al det øvrige udstyr fra personbilen.

Familiens nye favorit – Toyota RAV4

Sidst, men ikke mindst var de firehjulstrukne modeller repræsenteret af den nye Toyota RAV4, som også er en ombygget personbil, og Volkswagen Amarok, som nu fås med kraftfulde V6-motorer.

Men nu til det vigtigste – de nominerede, som går videre til finalen, er: Citroën Berlingo, Opel Combo og Peugeot Partner. Da disse tre biler er nærmest identiske, tæller de som en finaleplads. Ford Transit Connect, Mercedes Sprinter, Toyota RAV4 Van og MAN e-TGE og Volkswagen e-Crafter. Igen er de to sidste biler nærmest hundrede procent identiske, og derfor tæller de også for kun en enkelt plads.

50 års historie – Ford Focus vandt Årets Bil

Årets Varebil 2019 bliver afsløret på Transportmessen 2019 i Herning den 21. marts.