Årets Bil 2019 er fundet, og vinderen er ingen overraskelse – Ford Focus vandt solidt over konkurrenterne.

Lige siden 1969 har Danske Motorjournalisters Klub uddelt den prestigefyldte pris Årets Bil, så i år var der lagt op til en særlig fejring i anledning af 50-året for arrangementet, og måske meget apropos var det Ford, der løb med prisen. Hvorfor den nye Focus er Årets Bil 2019, forklarer formanden for Motorjournalisternes Klub Danmark, Karsten Meyland Lemche her.

Kongen af køreglæde – Ford Focus

Ford Focus er bilen for den køreglade fører. Den fås med en virkelig velskiftende automatgearkasse, der løfter køreoplevelsen, og pladsforholdene i kabinen er også blevet bedre. Det er i det hele taget en god bil til familien Danmark. Men jeg savner en plugin-hybrid eller el-udgave af Focus.

Kia fokuserer – Ceed er bedre end nogensinde

Det var ikke en Focus, der vandt Årets Bil i 1969, for den blev først introduceret i 1998 – og vandt for øvrigt Årets Bil i 1999. I stedet var det Ford Capri, og der stod også et flot eksemplar på scenen, som på fornem vis bandt historien sammen. Ford har faktisk vundet Årets Bil otte gange, og er dermed tæt på at indhente Fiat, som er det mest vindende mærke gennem tiderne med ni gange.

Hyundai Kona EV – kan en elbil virkelig blive Årets Bil?

Stærkstrøm
Ford Focus var måske den oplagte vinder med sine skarpe køreegenskaber, rummelige kabine og fornuftige priser, men de fem finalister adskilte sig alligevel markant fra tidligere år – der var nemlig hele to elbiler. Både Jaguar I-Pace og Hyundai Kona Electric klarede sig fint, og en overgang så det ud til, at Hyundai Kona faktisk kunne vinde Årets Bil. I sidste ende blev stemmefordelingen 187 point til Ford Focus, 132 point til Peugeot 508, 127 point til Hyundai Kona, 112 point til Kia Ceed og 92 point til markant dyrere elektriske Jaguar I-Pace.

Helt elektrisk i I-Pace

Andenpladsen gik altså til Peugeot 508, som skiller sig ud ved et skarpt, elegant og moderne design, gode køreegenskaber og en lækker kabine. Kia Ceed fik en fin fjerdeplads takket være en høj kvalitetsfornemmelse, stærke priser og en uovertruffen garanti.

Fransk forkælelse på business class – Peugeot 508