Siden den første DS 3 blev lanceret i marts 2010 er der solgt over 390.000 styk, heraf over 3.200 i Danmark.

DS 3 og DS 3 Cabrio byder på både køreglæde og komfort. De har et let genkendeligt design med en karakteristisk profil, hvor B-stolpen er formet som en hajfinne under taget, som synes at svæve. Designet, de dynamiske køreegenskaber, raffinerede detaljer og de mange muligheder for udstyr og for at personliggøre bilen har gjort DS 3 og DS 3 Cabrio til succes.

Nu løftes sløret for en ny udgave af DS 3 og DS 3 Cabrio med DS fronten ”DS Wings”, nye muligheder for at personliggøre bilen og nye former for udstyr.

Hvad motorerne angår, omfatter det franske modelprogram  bl.a. den 3-cylindrede benzinmotor PureTech 110 med den nye generation 6-trins aut.gear EAT6 og desuden PureTech 82 og PureTech 130 samt Blue HDi 100 og Blue HDi 120.. Hertil kommer DS 3 og DS 3 Cabrio Performance med 208 hk under hjelmen.

De nye udgaver lanceres i Frankrig i marts måned og forventes herhjemme i april måned. Det er endnu for tidligt at angive det danske modelprogram med udstyr og priser.

Avantgarde design
DS 3 var den første af DS modellerne med de særlige forlygter med navnet DS LED VISION, der kombinerer Xenon og LED teknologi, og nu udstyres den også med den specifikke front ”DS Wings” med et stort kølergitter med DS logo, hvor kromlisten omkring kølergitteret strækker sig som vinger over mod lygterne, og som noget nyt er vingerne dobbelte.

DS 3 er 3,95 m lang, 1,71 m bred og 1,46 høj.

Avanceret teknologi
DS-modellerne udmærker sig ved en lang række spændende teknologier, som f.eks. DS LED VISION og Mirror Screen, som kan arbejde sammen med både iOS og Android. Mirror Screen gør det både mere sikkert og nemmere at bruge applikationerne fra en smartphone, mens man kører bil.

Active City Brake
DS 3 og DS 3 Cabrio kan leveres med ”Active City Brake”, som modvirker sammenstød ved hastigheder under 30 km/t og aautomatisk aktiverer systemet bremserne.

Dynamisk og komfortabel med effektive motorer
DS 3 og DS 3 Cabrio er udviklet til at være både dynamiske og komfortable. Det franske modelprogram tæller i alt otte motorer med tre PureTech tre-cylindrede benzinmotor, to fire-cylindrede benzinmotor i THP-familien og tre fire-cylindrede BlueHDi dieselmotorer. Hér skal specielt fremhæves PureTech 110 S&S EAT6 og PureTech 130 S&S 6-trins manuel.

Som meget økonomiske kan nævnes  PureTech 82 S&S (107 g CO2 / km) og BlueHDi 100 S&S (87 g CO2/km. Når de udstyres med dæk med særlig lav rullemodstand og særlige alufælge, kan udledningen af CO2 reduceres med 8 g pr. km til 99 g/km (- 8 g) og 79 g CO2 / km.

DS 3 Performance
Med i det franske modelprogram er også den sportslige DS 3 Performance og DS 3 Cabrio Performance, hvor motoren yder 208 hk og momentet er på 300 Nm. Ikke desto mindre er udledningen af CO2 blot 125 g /km.

Bilen er specielt udviklet af motorsportsafdelingen, DS PERFORMANCE, og motoren er en 1.6 THP S&S med en 6-trins manuel gearkasse med specifik gearing og Torsen® differentiale. Undervogn og bremser er også optimeret til en sportslig kørsel.

DS 3 Cabrio
DS 3 Cabrio er konstrueret, så man kan nyde selv den mest kortvarige solstråle uden de former for kompromis, som en cabriolet tradionelt indebærer. Taget åbnes og lukkes elektrisk op til 120 km/t, og støjdæmpningen er imponerende takket være kalechens opbygning med flere lag kompositmateriale og en vinddeflektor.

Hertil kommer, at der er 5 fulde pladser i bilen, ligesom den har det største bagagerum i klassen (245 liter).