Ny faceliftet Elantra med højere ydelse og nyt design

Med den nye Elantra løfter Hyundai Motor Co. igen grænserne for kvalitet, værdi og køreglæde. Forbedringer både ind- og udvendigt har tilført så mange nyheder, at den vil tiltrække et bredt spektrum af kunder, når den introduceres hos forhandlerne i efteråret.

Den største tekniske forbedring er den nye to-liters motor med trinløs variabel ventilindstilling (CVVT), som sikrer dynamiske ydelser. Omfattende standardudstyr er medvirkende til Hyundais stigende popularitet i Danmark og i Europa, og den nye Elantra vil både glæde og tilfredsstille bilkøbere, som vil have værdi for alle pengene. Den nye Elantra vil være endnu mere veludstyret, og standardudstyret omfatter blandt andet air condition, VDO-instrumenter med multifunktions tripcomputer, eldrevne ruder for og bag, diskanthøjttalere i dørene, varme i sidespejlene og udendørs dørhåndtag i bilens lakfarve (GLS-modellen).

Siden den første Elantra rullede af samlebåndet i Ulsan, Korea, i oktober 1990 har bilen undergået to store modelændringer - i marts 1995 og april 2000. Den er Hyundais største eksportsucces - med en produktion på over tre millioner eksemplarer over årene.

Interiør
Der er i kabinen masser af eksempler på Hyundais bestræbelser på at skabe en mere eksklusiv atmosfære og nå en højere komfortstandard. Det nye instrumentpanel er en af de mest iøjnefaldende ændringer, hvor der er opnået en perfekt balance mellem form og funktion. Eksempelvis et nyt opgraderet instrumentpanel, produceret af Siemens VDO Halla, med multifunktions tripcomputer (GLS). De redesignede luftdyser har nu vertikale lameller og betjenes ved hjælp af dæmpede greb, som giver en mere præcis og luksuriøs fornemmelse. Som noget nyt er der en kreditkortholder let tilgængeligt i instrumentbordet.

Motorer
Der er nu mulighed for at vælge mellem tre motorer, henholdsvis en 1,6 liters benzinmotor, en 2,0 liters dieselmotor og en 2,0 liters benzinmotor med trinløs variabel ventilindstilling (CVVT). 2,0 liters diesel motoren er ny i Elantra på det danske marked, mens 2,0 liter benzin motoren med CVVT er den spændende nyudviklede tekniske nyhed. 2,0 liters DOHC Beta-motoren og CVVT-systemet, som er fremstillet af Denso, optimerer åbningen og lukningen af indsugningsventilerne og øger motorens ydelse til 143 hestekræfter ved 6.000 omdrejninger pr. minut. Højeste drejningsmoment er 190 Nm, som nås ved 4.000 omdrejninger pr. minut. Tophastigheden er 208 km/t. (Til sammenligning ydede den foregående 2,0 liters benzinmotor 141 hestekræfter ved 6.000 omdrejninger pr. minut, og højeste drejningsmoment var 182 Nm ved 4.500 omdrejninger pr. minut). CVVT-motoren har redesignet indsugningsmanifold, og placeringen af indsprøjtningsdyserne er ændret. Det betyder, at der skabes recirkulation af udstødningsgassen, hvilket medfører en forbedret kompression og laverer emissioner.

Introduktion i Danmark
Den nye Elantra forventes introduceret i Danmark sidst på året, startende med priser fra ca. 175.000,- for 1,6 liters udgaven med 4 døre. Det er dog endnu ikke muligt at oplyse det endelige modelprogram og udstyrsniveauer samt de endelige priser.