En global model fra et globalt brand. Sådan kan man bedst beskrive Fiats Ægea-projekt. En kompakt sedan, designet i Italien og udviklet i Tyrkiet i samarbejde med Joint Venture partneren Tofas, som også skal stå for produktionen af den nye bil. Derfor har man også valgt at lade premieren på projektet finde sted på Istanbul Motorshow.

Salget starter i Tyrkiet fra november, og derefter følger resten af Europa, Mellemøsten og Afrika. Dette understreges af projektets navn; Ægea, der er en hyldest til det Ægæiske hav, der forbinder Tyrkiet og Europa – øst og vest.

Ægea-projektet er skabt i en unik kombination af komfort, effektivitet og teknologi. Et ekstra touch af eksklusivt italiensk design fuldfører bilen som et kvalitetsprodukt, hvor både stil og optimal pladsudnyttelse er højt på dagsordenen.

Italiensk stil
Bilen, som er designet af Centro Stile Fiat i Italien, er udviklet i tæt samarbejde med Tofas R&D-center, som er en af FCA’s største udviklingsafdelinger. Projektet er skabt helt fra bunden af mere end 2.000 mennesker, som sammen har arbejdet på bilen gennem dens 3 år lange udviklingsfase.

Bilens profil er prydet af en karakteristisk linje, der løber fra forlygter til baglygter og skaber en dynamisk og luftig effekt. Den italienske stil kommer også til udtryk ved bilens harmonisk proportionerede bagende. Fronten af bilen er karakteriseret af kølerhjelmen, der er med et gennemgående ”bånd”, som strækker sig hele vejen op over bilens tag og skaber en kontinuerlig, ensartet linje. Bilens kølergrill er udformet i et helt stykke, i et nyt genkendeligt grafisk mønster, hvor Fiat logoet hviler i midten.

Blandt de rummeligste i klassen
Som den perfekte kombination af skønhed og funktion, forener det nye Ægea-projekt høj rummelighed med kompakte dimensioner. Bilen har en længde på 4,5 meter, en bredde på 178 cm, 148 cm i højden og en akselafstand på 263 cm. Her er god plads til 5 velvoksne passagerer og et bagagerum med en volumen på hele 510 liter.

Den nye kompakte Fiat sedan tilbydes med en af to Multijet II turbodieselmotorer eller en af to benzinmotorer med ydelser på mellem 95 hk og 120 hestekræfter.

Tofas, en verdensberømt fabrik
Fiats nye kompakte sedan skal produceres på fabrikken i Bursa, hvor Fiat gennem det sidste halve århundrede har bygget biler. På et område på mere end 934.000 kvadratmeter, producerer 6.500 ansatte mere end 400.000 biler om året, bl.a. den nye Doblò, Qubo samt Fiorino og Doblò Cargo fra Fiat Professional, som i øvrigt gør Tofas til det 6. største firma i Tyrkiet.