Ny Hyundai H-1 - ikke til at kende igen

Flot design, ny kraftfuld dieselmotor, skydedør i begge sider, helt ny kabine og ESP - det elektroniske stabilitetsprogram - som standard.

2008 versionen af Hyundai H-1 adskiller sig på næsten alle områder fra sin forgænger. Målet med udviklingen af H-1 har været at skabe et effektivt arbejdsredskab og en god arbejdsplads i form af en komfortabel kabine. Et af resultaterne vil chaufføren mærke, når han sætter sig i førersædet, som er i en ny ergonomisk udformning og kan indstilles i alle retninger, så det passer perfekt til individuelle behov.

Kørslen er også blevet mere komfortabel, for 2.5 liters CRDi turbodieselmotoren på 170 hestekræfter og med et højeste drejningsmoment på hele 392 Nm har så stort kraftoverskud, at alle udfordringer klares let og elegant. De høje ydelser skyldes et højt indsprøjtningstryk og variabel turbogeometri, som giver en meget effektiv forbrænding.

Ved indretningen af varerummet er der ligeledes taget hensyn til brugeren. H-1 har nu skydedøre i begge sider, og der er sidehængslede bagdøre, som gør det muligt at læsse bilen med truck.

Den aktive sikkerhed er i top med ESP, et effektivt firekanals ABS-bremsesystem med EBD, som fordeler bremsekraften bedst muligt, samt ventilerede skivebremser både foran og bagi. Der er to trepunktsseler og en hoftesele ved sædet i midten - samt airbag i førersiden. De rektangulære sidespejle og store vinduer sikrer et godt udsyn.

Oveni alt dette kommer, at H-1 ser knaldgodt ud med sin nye markante front, det høje kølergitter og de store trekantede lygter. Fra siden giver karakterlinierne over hjulkasserne større visuel volumen, og bagtil danner de høje og markante baglygter en flot afslutning på det nye design.

Hyundai H-1 fås i versionerne Classic og Comfort. Listen over standardudstyr er lang for begges vedkommende og omfatter blandt andet eldrevne sideruder med auto-down funktion i førersiden, el-justerbare sidespejle, centrallås og RDS radio med CD afspiller. Comfort udgaven har desuden aircondition, læder på rat og gearknop, varme i sidespejle og tågeforlygter.

H-1 kan ses hos de autoriserede Hyundai forhandlere fra den 25. marts. Prisen for Classic versionen er 159.995 kr. og for Comfort versionen 169.995 kr. Begge priser er ekskl. moms og evt. metallak samt leveringsomkostninger