Ny Hyundai H-1 præsenteret i Amsterdam

På den netop overståede erhvervsbils messe i Amsterdam blev den nye Hyundai H-1 vist. Der er tale om en helt ny Hyundai H-1 kassevogn, som forventes introduceret på det dan-ske marked primo 2008.

Ud over designmæssige ændringer, der har gjort H-1 mere dynamisk og moderne, er en af de store nyheder at H-1 kommer med en ny motor med højere ydelse. Den nye H-1 kom-mer med en 2.5 liters fire cylindret CRDi motor, som yder 170 HK ved 3.800 omdrejninger i minuttet og et drejningsmoment på hele 395 NM, som er til stede i intervallet 2.000-2.500 omdrejninger i minuttet.

Den nye H-1 er vokset i forhold til den eksisterende H-1 model (i forhold til H-1 lang). To-tallængden øget med 8,5 cm. så totallængden er oppe på 5,12 m. Akselafstanden er for-øget med 12 cm. til 3,2 m. Som noget nyt kommer H-1 nu med sidehængslede bagdøre, der muliggør læsning af varerummet med truck. Ydermere er fleksibiliteten i varerummet forbedret ved, at der nu er skydedøre i begge sider af varerummet. Lastfladlængden er 2,38 m og den må trække op til 2.300 kg.

ESP bliver standard
En anden af de helt store nyheder er at den nye H-1 kommer med sikkerhedsudstyret ESP – elektronisk stabilitets program. Der ud over forventes H-1 at få følgende standard udstyr: ABS, førerairbag, justerbart rat, centrallås, el-ruder med auto down funktion, el-spejle og flere praktiske aflægnings- og opbevaringsrum. Det forventes også, at der vil blive en vari-ant, som ud over det før nævnte udstyr, også får læderrat, lædergearknop, tågeforlygter og aircondition.

Den nye H-1 vil som den eksisterende model være en trepersoners kassevogn.

Den nye Hyundai H-1 forventes introduceret i Danmark i første kvartal 2008. De endelige specifikationer