Aldrig før har en Passat været mere økonomisk. Aldrig før har en Passat være mere ren. Aldrig før har man kunnet få en Passat, som kører hele 20,4 kilometer på en liter brændstof, og som dermed reducerer CO2-udslippet til kun 128 g/km. Nu er den her: Passat BlueMotion II. Denne Volkswagen opfylder allerede nu Euro 6-normen, som træder i kraft i 2014. Denne bil med forbilledligt lave emissioner og samtidigt lavt brændstofforbrug kan nu bestilles hos de danske Volkswagen-forhandlere.

Ny TDI-motor med 110 hk
Tilsammen gør den komplette teknologipakke i Passat BlueMotion , at den kører længere pr. liter brændstof i forhold til den allerede ekstremt økonomiske "normale udgave" af Passat BlueMotion. Samtidig reduceres CO2-emissionerne med 15 g/km. Volkswagen vil tilbyde den serieproducerede version af Passat BlueMotion både som Limousine og Variant. Passat BlueMotion vil som den første Passat i Danmark, blive udstyret med den nye 110 hk 2,0 TDI common-rail motor og den vil som noget nyt blive tilbudt i både en trendline- og en comfortlineversion.

Fremtidssikret teknologi
Med BlueMotion viser Volkswagen, hvordan man ved hjælp af gennemtænkt drivlinjeteknik og målrettede aerodynamiske tiltag kan gøre konventionelle biler og dermed biler, der er til at betale, ekstremt økonomiske. Forbruget på 20,4 km/l og rækkevidden på mere end 1400 km for Passat, som jo er en stor bil, viser på en imponerende måde, hvilket potentiale der er i Volkswagens teknologier.


De aerodynamiske ændringer, den nye start-stop-automatik, common rail-TDI-motoren og gearkassen med længere udveksling er enten helt nye eller forbedret i forhold til første BlueMotion-generation. For første gang i en Volkswagen anvendes desuden et system til anvendelse af bremseenergien, som gør, at motoren bliver aflastet, og forbruget reduceres yderligere.

Den nye generation af Golf BlueMotion (CO2-emission: 99 g/km) - bliver sat i serieproduktion senere på året. Det betyder, at Volkswagen også med hensyn til emissioner vil sætte standarden i både kompakt- og mellemklassen.

Priserne på den nye Passat BlueMotion starter ved 360.000 kr. for en limousine og 380.000 kr. for en Variant.