I den iøjnefaldende introduktionsfarve Rebel Blue er Volvo V40 R-Design det perfekte match til bilejere, der gerne vil signalere stil og dynamik.
Et visuelt løfte om et liv i overhalingsbanen bekræftes af det førerorienterede interiør og den intense køreoplevelse med op til 254 hk ydelse.

"V40 R-Design er designet til den ydelsesorienterede individualist, der drages mod ting, der "sætter prikken over i'et i livet". Omhyggelig fokus på detaljen gennemsyrer det udtryksfulde design såvel som den livlige, kontante ydelse," siger Lex Kerssemakers, direktør for Product Strategy & Vehicle Line Management hos Volvo Car Corporation.

Det iøjnefaldende eksteriør er udviklet til kunder, der ønsker noget helt specielt.

Den unikke R-Design front har en højglanspoleret, Silk Metal indrammet grill. Det sportslige indtryk understreges af en diffuser i farven ironstone, detaljer med Silk Metal finish og dobbelte afgangsrør. De femegede diamondcut hjul (17" eller 18") fuldender det stilfulde, dynamiske look.

Foruden Rebel Blue kan V40 R-Design fås i seks andre lakfarver.

Ny generation R-Design interiør med blåt interaktivt instrumentbræt
Det interaktive instrumentbræt i den helt nye V40 har allerede vakt opmærksomhed i motorpressen og blandt kunderne. Muligheden for at skifte mellem tre layouts med forskellig konfiguration og funktion - Elegance, Eco og Performance - afspejles i V40 R-Design. Men her leveres alle tre layouts i samme klare blå farve.

"Indvendig understreger den nye generation R-Design sæder og interiørdetaljer den aura af skandinavisk design, der kendetegner den helt nye V40. R-Design retter sig særligt mod kunder, der foretrækker en aktiv kørestil og et personligt, udtryksfuldt design. Vi har snakket meget med dem for at være sikre på, at hver eneste detalje bidrager til det individuelle, raffinerede udtryk, de efterspørger," fortsætter Kerssemakers.

Sæderne kombinerer sort nubuck og perforeret læder med et påsyet R-Design logo med blåt "R". Ønsker man sæder helt i læder kan de tilkøbes.

Det komfortable førermiljø giver føreren fornemmelsen af at have fuld kontrol over situationen. Rattet, gearstangen, håndbremsen og sportspedalerne er specialdesignede. Den unikke R-Design aura understreges af en kombination af nye aluminiumindlæg med perforeret look, sort læder, matchende syninger og sort loftsbeklædning.

Sportslige køreegenskaber - bredt motorprogram
R-Design kan kombineres med de samme motorer, der kan fås til den helt nye Volvo V40. Lige fra D2 diesel med 115 hk, CO2 udledninger på 99 g/km og 27,7 km/literen til den højtydende T5 benzinturbo med 254 hk.

"At skabe en køreoplevelse, der tilfredsstiller R-Design kundernes trang til at leve livet, handler ikke bare om fart og acceleration. Præcision og livlighed betyder lige så meget for disse ydelsesorienterede invidualister. Både det standardleverede Dynamic chassis og Sport chassiset, der kan tilkøbes, er udviklet til at give en intens oplevelse, der er førende i klassen, uanset om man prioriterer lavt brændstofforbrug eller hurtig acceleration," forklarer Kerssemakers.

Lavere og mere stift Sport chassis
Chassiset er udviklet i samarbejde med den svenske racerkører Robert Dahlgren, der kører for Volvo Polestar Black R team.

Tilkøber man Sport chassiset, får man et chassis, der er sænket 10 mm i forhold til Dynamic. Fjedre og støddæmpere er mere faste, hvilket giver reaktionsvillig køreglæde og fuld kontrol.

De forreste McPherson ophæng har 25 mm stempelstænger. Den mere stive struktur kan bedre absorbere sideværts belastning.

Bagi har V40 monotube støddæmpere med kompression og returdæmpning via samme ventil. Det giver kortere, hurtigere flow, hvilket betyder, at støddæmperne reagerer hurtigere.

Antikrængnings stabilisatorer med større diameter bidrager også til de sportslige køreegenskaber.

Det standardleverede Dynamic chassis har et stift karrosseri og lavt tyngdepunkt og giver kvikke, hurtigt reagerende egenskaber, der fokuserer på køreoplevelsen uden dog at gå på kompromis med komforten.

"V40 R-Design er herlig bil at køre, fordi den er livlig og reagerer hurtigt og præcist. Med begge chassistyper føler den entusiastiske fører, at han/hun har fuld kontrol over situationen. Man får den præcise reaktion, der gør det sjovt at køre på en snoet landevej, og de kvikke bevægelser, der kræves, hvis man skal begå sig i tæt bytrafik," siger Peter Mertens, direktør for Research & Development hos Volvo Car Corporation.

Førerorienteret tilgang appellerer også til yngre bilister
Volvo regner med, at omkring 10 procent af alle V40 købere på verdensplan vælger R-Design udgaven.

"Tidligere R-Design modeller har skabt salgsfremgang og nedbragt gennemsnitsalderen på vores kunder. Det regner vi også med, at V40 R-Design gør," slutter Lex Kerssemakers.