Volkswagen har på den internationale udstilling i Geneve vist den helt nyudviklet Sharan. Med den nye Sharan, følger bl.a. ergonomiske skydedøre og nye motorer. Alt i alt er den nye Sharan optimeret på alle leder og kanter. Hver en skrue, hver en eksteriør- og interiørdel er udskiftet. Samtlige teknologier, TDI- og TSI-motorerne (varierende fra 140 til 200 hk) og gearkasserne inklusive, er alle nye ombord. Som noget nyt kan man vælge DSG-gearet til Sharan. Med et gennemsnitligt forbrug på 18,9 km/l sætter den nye Sharan verdensrekord i brændstoføkonomi i sit segment.


Volkswagen fremhæver bl.a. de fleksible bagsæder "EasyFold" ved den nye Sharan, der giver mulighed for syv brugbare sæder og som betjenes i en håndvending. Der ud over er kvaliteten i kabinen højnet markant og et højt sikkerhedsniveau med syv airbags, automatisk Light Assist, der blandt andet automatisk blænder ned, Bi-Xenon-lygter med LED-lys og positionslys. Ligeledes som ny feature kan Sharan bestilles med den adaptive undervogn DCC.

Volkswagen definerer målgruppen for den nye MPV (Multi Purpose Vehicle) som værende familier og med det højnede udstyrs- og kvalitetsniveau også en oplagt mulighed til firmabilister med ekstra pladsbehov.

Køreegenskaberne hos den nye Sharan skulle være på højde med Volkswagens Passats dynamik- og komfortniveau. De allernyeste infotainmentsystemer, et meget stort panorama-skydetag og et 3-zonet klimaanlæg garanterer god rejsekomfort hele året. Sharan vil blive udbudt i både Trend-, Comfort- og Highline-versioner og vil i grundversionen bl.a. blive udbudt med det halvautomatiske klimaanlæg "Climatic" og radio/cd-systemet RCD 210. Sharan kan ligeledes bestilles med firhjuletrækket 4Motion (2,0 TDI 140 hk).


Sharan kommer med fire forskellige motorer alle 2.0 l, de to TDI-motorer på hhv. 140 og 170 hk vil blive leveret med en 6-trins manuel gearkasse. TSI-motorerne er på hhv. 150 og 200 hk, den første ligeledes med seks manuelle gear og den anden vil få DSG-gearet som standard.

Den nye Sharan er designet af Walter de Silva og bærer tydeligt Volkswagens nye design-DNA, skabt af selvsamme de Silva. Designet er trimmet og særligt er fronten optimeret optisk. Sharan er blevet både breddere og længere, men da man samtidig har reduceret højden, er helhedsindtrykket en elegant MPV, hvor det sågar er lykkedes at integrere de nye skydedøre, så designet virker harmonisk.

Volkswagen introducerer den nye Sharan i Danmark oktober 2010.