Oplev den nye Mazda2

Danmarkspremiere hos Mazda-forhandlerne i weekenden den 24./25. maj fra 11-16

Mazda er inde i en rivende udvikling. Den store og sportslige Mazda6 har fået en fantastisk modtagelse både i Danmark og resten af Europa, og nu følger trin to i fornyelsen af modelprogrammet: Den nye Mazda2.

Mazda2 er en kompakt men meget rummelig familiebil med et omfattende komfort- og sikkerhedsudstyr. Som sin storebror, Mazda6, kombinerer den traditionelle Mazda-dyder som kvalitet og pålidelighed med sportslige køreegenskaber og et markant, selvstændigt design. Moderne motorer og en dynamisk undervogn gør Mazda2 til et af de mest sportslige alternativer i dette segment.

Markant og dynamisk design
Den nye Mazda2 har et markant og dynamisk design med tydelige lighedspunkter til Mazda6. Frontpartiet domineres af den femkantede kølergrill, hvis form fortsætter op i motorhjelmen, samt den sportsligt udformede forreste stødfanger med det store luftindtag. Fra siden lægger man først og fremmest mærke til bilens kileform og de meget små udhæng over for- og bagakslen. Også set bagfra har Mazda2 sit helt eget udtryk med de smalle baglygter og den store bagklap, der er ført helt ned i den bageste stødfanger.

Det sportslige design genfinder man i kabinen, hvor metalfarvede ringe omkring instrumenterne og luftdyserne samt midterkonsollen i titanium-look er med til at skabe en sportslig atmosfære. Førerpladsen er logisk indrettet med store tydelige instrumenter placeret lige i synsfeltet og alle betjeningselementer inden for rækkevidde. Alt er naturligvis udført i de bedste materialer.

Sportslige køreegenskaber
Når man kører i den nye Mazda2, mærker man tydeligt, at den er i familie med Mazda6. Den har samme kombination af sportslige og sikre køreegenskaber og byder derfor på masser af køreglæde. Styringen er meget præcis, og affjedringen er fast uden at være ukomfortabel. Et letgående og præcist gearskifte er også med til at forstærke det sportslige indtryk.

Rummelig og praktisk
På trods af en forholdsvis beskeden længde på 3.925 mm er Mazda2 utroligt rummelig med fornem plads til både passagerer og bagage. Det skyldes dels en optimal pladsudnyttelse og dels, at Mazda2 er både bredere og højere end de fleste af sine konkurrenter.

Samtidig er Mazda2 udpræget praktisk i daglig brug. Der er let adgang til kabinen gennem de fire sidedøre, der alle åbner op i en vinkel på næsten 90 grader. Også bagagerummet er let tilgængeligt takket være en stor, højtåbnende bagklap og en meget lav læssekant. Det rummer 268 liter og kan let udvides til 1.044 liter ved at lægge bagsæderyglænene ned. Ryglænet på højre forsæde kan ligeledes lægges ned, så man kan transportere meget lange genstande i kabinen.

Luksus og sikkerhed
Udstyrsniveauet i Mazda2 er usædvanligt højt for en bil i denne klasse. Man kan vælge mellem tre udstyrslinjer: Comfort, Touring og Sport. Allerede fra basisversionen, Comfort, er Mazda2 som standard udstyret med blandt andet fjernbetjent centrallås, elektrisk rudeoptræk foran, varme i forsæderne samt fjernbetjening af audiosystemet via rattet.

I Mazda2 Touring får man desuden el-spejle med varme, elektrisk rudeoptræk bag, tågeforlygter og 6 højttalere. Mazda2 Sport er derudover udstyret med et specielt indtræk, 15" letmetalfælge og læderrat.

Sikkerhedsudstyret er komplet med frontairbags og sideairbags samt hovedairbags i hele kabinens længde. Derudover er Mazda2 som standard udstyret med elektronisk bremseassistent, elektronisk bremsekraftfordeling, selestrammere foran, trepuntsikkerhedsseler ved alle fem pladser og tre hovedstøtter ved bagsædet.

Stærke og økonomiske motorer
Motorprogrammet til Mazda2 omfatter tre stærke 16-ventilede benzinmotorer: 1,25-liters med 75 hk, 1,4-liters med 80 hk og 1,6-liters med 100 hk. De kører henholdsvis 15,9, 15,4 og 14,7 km på en liter benzin. Man kan også vælge en ekstremt økonomisk 1,4-liters dieselmotor med nyeste generation common rail-indsprøjtning. Den yder 68 hk og kører i gennemsnit hele 22,2 km/l.

Priser
Priserne starter ved 175.000 kr. for en Mazda2 1,25 Comfort. En 1,4 Touring koster 184.999 kr., mens en 1,6 Touring koster 195.000 kr. Mazda 2 1,6 Sport og 1,4 DE Comfort koster begge 204.993 kr.

Fornuft og køreglæde
Mazda2 er det kørende bevis på, at fornuft og køreglæde ikke behøver udelukke hinanden. Det er muligt at kombinere spændende design og sportslige køreegenskaber med stor rummelighed og praktiske detaljer i kabinen.

At der ikke er tale om en overdrivelse, kan man forvisse sig om i weekenden den 24./25. maj fra 11-16, hvor Mazda-forhandlerne lancerer Mazda2 i forbindelse med et landsdækkende Åbent Hus-arrangement.