Kombinationen af knowhow, passion og fantasi er drivkraften, som gør drømmen om den ultimative bil virkelig. Peugeot har udlevet drømmen og skabt konceptbilen 908 RC, der har verdenspremiere på Paris Motorshow i september.

Ideen bag 908 RC har været at skabe en eksklusiv og kraftfuld limousine, der tilbyder en unik køreoplevelse for fire passagerer. Resultatet er en kompromisløs bil, der kombinerer energi, komfort, luksus og miljøbeskyttelse.

908 RC er udstyret med Peugeots V12 HDi motor med partikelfilter system, som er udviklet til at deltage i ”Le Mans Series”-programmet i 2007. Der er tale om en 5,5 liters motor, der yder mere end 700 HK og har et exceptionelt drejningsmoment på 1200 Nm, hvilket er en hidtil uhørt kraft for en dieselmotor. Samtidig er motoren udstyret med to partikelfiltre på hvert af de to udstødningsrør for at sikre en optimal miljøbeskyttelse.

Det sporty design taler sit helt eget sprog, og bliver understreget af de store aluminiumshjul på henholdsvis 20” forrest og 21” bagerst.Løvens gener har sat sit aftryk på hver detalje. Forlygterne er formet som et krystal, hvilket skaber samme effekt som omridset af en pupil, og fronten er direkte inspireret af kattedyrets hoved.

Baglygterne følger linjerne på det dominerende bagparti, og de bliver fremhævet af et integreret aluminiumsstykke formet som en drabelig klo. Den dynamiske profil bagtil bliver indrammet af krom detaljer og dobbelte udstødningsrør på hver side.

908 RC giver takket være sin opbygning og den 3 m2 store glasoverflade passagerne en følelse af at være ét med vejen. Den lyse og luftige kabine følger bilens stilrene design og sammen med den nyeste teknologi sikres passageren en oplevelse af gennemført komfort. Alle bilens funktioner (radio, MP3 afspiller, satellit navigation, 4 zone aircondition, etc.) kan styres nemt via en stor touch screen: « Man/Machine Interface » (MMI-system). Passagerne på bagsæderne kan også udnytte MMI-systemet via en midterkonsol mellem to bagsæder.

908 RC er udviklet i hjertet af Peugeots Design Center. Bilen er udstyret med double wishbone ophæng både for og bag, og bremsesystemet er opbygget af fire monobloc kulfiber bremseskiver. Bilens aerodynamik er specielt gennemarbejdet med bl.a. luftrør, som er designet i en vindtunnel for at optimere bilens ydelse og brændstofforbrug, og aerodynamikken forstærkes yderligere af den flade bund. På bagagerumsklappen sidder en integreret hækspoiler, som kan hæves efter førerens ønske for at øge bilens vejgreb.

908 RC er en luksuriøs fortolkning af fremtidens racer for ”gentleman-køreren”, der frem for alt har en passion for at køre bil, men samtidig søger kombinationen af innovation, en selvsikker stil og kompromisløs køreglæde.