Peugeot indkalder Peugeot Partner

Fra medio august begynder Peugeot Danmark at indkalde 9341 Partner-modeller til en mindre sikkerhedsforbedring ved forfjedrene. Der er overvejende tale om varebiler.

På alle biler, også Partner, kan en ”skrue” fjeder slides op, når bilen er blevet ældre. For det meste sker det ved at fjederen knækker og bilen begynder at køre ”bumlende”. Men hvis den har kørt i en årrække under hårde klimatiske forhold og på dårlige grusveje, kan det øge risikoen for, at fjederen knækker helt nederst. Det er i sig selv normalt, men i uheldige tilfælde kan den knækkede fjeder komme i berøring med fordækket. Der er ikke mange af den slags veje i Danmark, og der er ikke rapporteret om uheld i Danmark.

Rent praktisk bliver der monteret en sikkerheds-skål omkring bunder af hver fjeder. Den holder fjederen på plads selv ved et brud og sikrer helt imod, at den skulle kunne punktere et dæk.

Hele monteringen tager mindre end en time, så kunderne vil kunne vente og få bilen med det samme. De berørte Partner kunder er informeret.