Peugeot har i disse dage premiere på det nye multitalent: Ny Expert. Den er ikke blot blevet større, mere fleksibel og mere komfortabel – den er som et afgørende plus på sikkerhedsniveauet desuden udstyret med ESP som standard til en introduktionspris på kun 139.990 kr. ekskl. moms, hvilket gør den nye Expert til den sikreste varebil i sin prisklasse.

Når Peugeot præsenterer sin nye varebil, er der tale om en helt ny Expert, der er udviklet med fokus på køreglæde, men også vigtige faktorer som sikkerheden, passagerkomforten, fleksibiliteten og respekten for miljøet er forbedret.

Et gennemtænkt design

Den nye Expert har fået en ny og moderne stil, og dens design er på alle måder udviklet med tanke på brugeren. Den store forrude, som består af hele 1,68 m2 glas, giver på én gang føreren et godt udsyn samtidig med, at kabinen opleves lys og rummelig. Sidespejlene består af to individuelle regulerbare spejle, og varebilens sider giver rigelig mulighed for reklame og dekoration.

Bagenden er kvadratisk, og bagdørene fås med eller uden ruder. Der er mulighed for at udstyre den med tophængt bagklap, hvilket giver bedre arbejdsforhold under læsning.

Flere dimensioner

Den nye Expert rammer en endnu bredere målgruppe, idet den nu fås med to forskellige akselafstande og to højder, hvilket giver tre forskellige udgaver. Samtidigt er det som noget nyt muligt at få Expert i en udgave med forhøjet tag for at imødekomme kundernes ønske om større lastekapacitet.

H1-udgaven er 1942 mm høj og H2-udgaven er 2276 mm. Det er muligt at udstyre den nye Expert med en særlig luftaffjedring som option, der sænker H1 til 1894 mm og H2 til 2204 mm.

De nye dimensioner giver Expert en stor fordel i forhold til lasteevne, og den placerer sig således perfekt i modelprogrammet mellem Peugeot Partner og den nye Boxer.

Et snedigt varerum og større lasteevne

Det kubeformede varerum er forøget til mellem 5 m3 og 7 m3, og det giver en brugbar højde på 1449 mm på udgaven med standardtag og 1750 mm på den højeste udgave. Den nye Expert kan rumme en Euro-palle og er således blevet en virkelig multifunktionel varebil. På det danske marked vil alle udgaver have en nyttelast på 1200 kg. Gulvet i varerummet er udstyret med 8 forankringskroge og det er belagt med en anti-slip belægning, der samtidig er let at rengøre.

Føreren er beskyttet mod lasten af en fast adskillelse med rude, der desuden gør det muligt at aflåse varerummet separat fra førerkabinen via instrumentpanelet.

Den sikreste i sin prisklasse

Den nye Expert har en varebils multitalent, men rummer samtidigt en personbils sikkerheds- og komfortniveau.

Karosseriet er forstærket og er udstyret med stødabsorberende zoner, der ikke blot reducerer slaget ved en eventuel kollision, men også mindsker reparationsomkostningerne. Der er mulighed for at udstyre varebilen med fire airbags afhængigt af den valgte model: To frontairbags og to sideairbags – førerairbag er standard. Den har desuden tre-punktseler på alle pladser, pyrotekniske selestrammere, højdejusterbare sikkerhedsseler samt højdejusterbare nakkestøtter.

Af aktive sikkerhedsforanstaltninger kan fremhæves ESP, ASR, ABS, EBA (Emergency braking assistance) og skivebremser på alle hjul som standard, hvilket gør den nye Expert til den sikreste i sin prisklasse.

Motorer

Den nye Expert har et solidt vejgreb og gode køreegenskaber, som bliver understreget af et nyt motorprogram. Hele motorprogrammet lever op til Euro 4 standarderne og består af tre forskellige HDi dieselmotorer: 1,6 l HDi med 90 hk, 2,0 l HDi med 120 hk og 2,0 l HDi med 136 hk og partikelfilter. De to 2,0 l HDi dieselmotorer er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse, mens 1,6 l HDi er kombineret med en 5-trins manuel gearkasse.

Peugeots nye Expert fås ikke blot til en særdeles attraktiv introduktionspris på 139.990 kr. ekskl. moms, den har samtidigt lave driftsomkostninger med et nedsat brændstofforbrug og et nyt serviceinterval på 30.000 km.