Peugeot har netop introduceret et helt nyt RT4 navigationssystem, der med en harddisk på 30 Gigabytes er et stort teknologisk spring i forhold til eksisterende navigationssystemer. RT4 er fabriksmonteret og vil i første omgang erstatte RT3 på Peugeot 407, mens resten af modelprogrammet følger efter i løbet af 2007.

Teknologisk innovation

Den største innovation ved det nye RT4 navigationssystem er harddisken, som er specialudviklet til at fungere i samspil med bilens systemer og har en kapacitet på hele 30 Gigabytes.RT4 systemet rummer fire nøglefunktioner: Audio og multimedia, håndfri GSM telefon, mulighed for nødopkald direkte til 112 og GPS navigationssystem, alt sammen vist på en 7” 16/9 farveskærm. Der er mulighed for at vælge mellem syv forskellige sprog, mens stemmegenkendelsen og grafikken er opgraderet til bl.a. at kunne vise kort 3-dimensionelt.

Navigationsfunktioner

Harddisken rummer som standard kort over alle Europas lande, og det er således ikke længere nødvendigt at benytte CD´er. Der er nu mulighed for at søge på postnummerniveau og hastigheden på ruteberegneren er optimeret.

Audio og multimedia

RT4 systemet har jukebox-funktion, hvilket betyder, at man kan overføre sine CD´er til harddisken i MP3 format og gemme helt op til 180 timers musik. Der er 10 GB dedikeret til musik, som nu kan afspilles samtidigt med at der navigeres. Modtagelsen af radio og trafikinformation er desuden forbedret ved hjælp af en tredje tuner.

En skytsengel på vejen

RT4 navigationssystemet rummer ligesom forgængeren RT3 en nødhjælpsfunktion: Peugeot SOS Service. Denne nødhjælpsservice udløses enten manuelt ved tryk på en knap eller automatisk ved udløsning af en airbag. Der ringes op til et indkodet nummer og samtidigt sendes et krypteret signal med besked om bilens GPS placering. Hvad enten man er vidne eller selv har været indblandet i en ulykke, sikrer nødhjælpsservicen en hurtig og effektiv hjælp, og i 2006 fik mere end 300 brugere i Europa assistance af Peugeot SOS Service. Nødhjælpsservicen er gratis og uden tidsbegrænsning. Det er i øjeblikket muligt at tilmelde sig Peugeot SOS Service i Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien, Belgien og Luxemburg, men det forventes at kunne tilbydes danske Peugeot-ejere i løbet af 2007.

RT4 navigationssystemet fås som option på Peugeot 407 XT og 407 Coupé til en pris på 39.500 kr.