Porsches ekspertise er kendt vidt og bredt – nu låner Lucasfilms og Star Wars tyskernes ekspertise, og sammen skal to designer-teams udvikle et rumskib til den sidste Star Wars-film.

I en galakse langt, langt borte finder man hele Star Wars-universet med lyssværd, helte, skurke og rumfartøjer, som kan flyve med lysets hastighed. Det er en galakse meget langt fra virkeligheden, og alligevel har folkene bag filmene hentet hjælp fra et tysk sportsvognsmærke. Lucasfilms, som står bag Star Wars-filmene, har indgået et samarbejde med bilmærket Porsche. Porsches designafdeling skal simpelthen hjælpe med at designe et unikt rumskib til den sidste film i føljetonen om Skywalker. Det forklarer Doug Chiang, der er administrerende kreativ direktør for Lucasfilm og ansvarlig for at føre tilsyn med alle designs forbundet med Star Wars.

Tusindeårsfalken - Tesla Model 3 er landet

Vi samler to verdener med dette projekt: Det eksotiske filmdesign af en galakse langt, langt væk og det præcisionsarbejde, der er nødvendigt for at udvikle sportsvogne. Dette samarbejde vil skabe et innovativt design, der vil blande det bedste fra begge mærker til at skabe et spændende nyt stjerneskib, der er både Porsche og Star Wars værdigt.

The Designer Alliance
Samarbejdet er blevet døbt The Designer Alliance, og det er sikkert vældig sjovt og en god øvelse for Porsches designere, som tidligere har fået lov at designe alt fra brødristere til metrotog. Men hvad kan man egentlig bruge sådan en øvelse til, når man hedder Porsche og har designet verdens måske mest ikoniske sportsvogn siden 1963. Det forsøger Michael Mauer at svare på. Han er vicepræsident hos Style Porsche.

Den gale tysker – her er den nye Audi RS6 med 600 heste

At få lov at udvikle et rumfartøj med et klart Porsche-design-DNA er både spændende og udfordrende. Selvom de ved første øjekast ikke ser ud til at dele mange elementer, har begge verdener en lignende designfilosofi. Det tætte samarbejde med Star Wars designteam inspirerer og fascinerer os. Jeg er sikker på, at begge sider kan drage store fordele ved denne udveksling.

For Star Wars-nørderne kan det oplyses, at man arbejder med et design, som minder om X-Wing Starfighter, Y-Wing Starfighter, U-Wing og Porsches elektriske sportssedan Taycan. Designkravene lyder desuden på, at rumskibet må maksimalt have fire motorer og mindst to. Der skal være plads til to piloter og op til fem passagerer, som skal kunne komme ind og ud via en stor lastluge, mens piloterne skal kunne komme ind og ud via to fordøre i stil med en Taycan.

Aston Martin skaber Bond-hyldest til 23 millioner kroner

Du kan se det endelige resultat i biografen til december i filmen Star Wars: The Rise of Skywalker.