Premiere på Hyundai i30cw – Hyundai´s nye stationcar

Hyundai i30cw, stationcarversionen af den populære i30, som blev introduceret i efteråret, har premiere ved et åbent hus arrangement hos Hyundai forhandlerne i weekenden den 5. og 6. april.

Med Hyundai i30cw får Hyundai igen en stationcar i programmet - vel at mærke en ganske særlig stationcar, for som bogstaverne CW indicerer, er der tale om en Cross over Wagon, der tager det bedste fra personbils- og MPV verdenerne. Sine dynamiske køreegenskaber har den fra de traditionelle personbilers rækker, mens MPV’en har givet inspiration til den rummelige og luftige kabine. Hyundai i30cw er forholdsvis bred og har en akselafstand på hele 2,70 meter. Endvidere er loftshøjden hævet i forhold til i30 5-dørs versionen, og den er 23 cm længere end sin søstermodel. Dermed er der plads til 415 liter bagage - og 1.395 liter, når bagsæderne er nedfældede.

Sammen med sit flotte europæiske design, velindrettede førerplads, masser af udstyr og et højt komfortniveau, bliver kørslen i forbindelse med weekendture og ferier til en fornø-jelse. Hyundai i30cw har for eksempel aircondition eller klimaanlæg som standardudstyr og det integrerede audioanlæg - med stik til iPod og USB nøgle - styres via rattet. Andet standard udstyr er elruder og elspejle, 4 kopholdere, tripcomputer med mere.

Dynamisk design
Som sin søstermodel er i30cw i et flot, europæisk design. De lange, ubrudte linier skaber et dynamisk og elegant look i harmoni med de hvælvede overflader. Forfra springer karak-terlinierne i kølerhjelmen i øjnene. De store lygter under klare glas smyger sig op ad sider-ne. Designet fuldendes af den kraftfulde bagende med de markante kombinationslygter.

Stærke dieselmotorer
Hyundai i30cw fås med tre stærke dieselmotorer, hvis fællesnævnere er hurtig accelerati-on, stor trækkraft og langt på literen. Basis for den effektive brændstofudnyttelse og de høje ydelser er indsprøjtning under højt tryk og VGT - variabel turbogeometri.

1.6 CRDi har 90 hestekræfter og en tophastighed på 172 km/t. Højeste drejningsmoment er 235 Nm, og den kører 20,4 km på literen ved blandet kørsel efter EU-normen. 1.6 CRDi High Power har 115 hestekræfter og en tophastighed på 188 km/t. Højeste drejningsmo-ment er 255 Nm og brændstofforbruget 20,4 km/l. Topmodellen 2.0 CRDi har 140 heste-kræfter og en topfart på 205 km/t. Højeste drejningsmoment er 305 Nm, og den kører 18,2 km på literen.

Højt sikkerhedsniveau
Hyundai i30cw har sikkerhedskarrosseri, selestrammere, aktive nakkestøtter foran og seks airbags. ESP - det elektroniske stabilitetsprogram - er standardudstyr. De to frontairbags er af depowered typen, og de to gardinairbags beskytter både for- og bagsædepassagerer i tilfælde af en sidekollision. Hertil kommer sideairbags foran. Der er mulighed for at koble airbagen foran passagersædet fra, så man kan benytte en bagudvendt barnestol.

ABS systemet har indbygget elektronisk bremsekraftfordeling (EBD), og alle modeller er udstyret med ventilerede skivebremser på forhjulene og kraftige 14 tommers skivebremser på baghjulene. Hyundai i30cw er også sikret mod tyveri. Trevejs elektronisk startspærre og fjernbetjent centrallås med alarm er standardudstyr.

To udstyrsversioner  
Hyundai i30cw fås i både Classic og Comfort udstyrsversioner. Priserne er:

Classic
i30 CW 1.6 CRDi   214.995 kr.
i30 CW 1.6 CRDi High Power  229.995 kr.

Comfort
i30 CW 1.6 CRDi   234.995 kr.
i30 CW 1.6 CRDi High Power 249.995 kr.
i30 CW 2.0 CRDi   Foreligger snarest

Alle priser er ekskl. metallak kr. 5.998,- og leveringsomkostninger kr. 3.580,-