Copenhagen Historic Grand Prix er lige rundt om hjørnet, og i år bliver det med den nye standardvognsserie TCR, som byder på stjernenavne som Jan Magnussen og Casper Elgaard.

Når Copenhagen Historic Grand Prix for 20. gang skydes i gang d. 6. august 2021 på Bellahøj Park, får den spektakulære TCR-klasse premiere i de københavnske gader. Klassen byder på prominente navne som Jan Magnussen, Casper Elgaard og Kasper H. Jensen, der helt sikkert vil give anledning til intens og actionfyldt racing. Seriens promotor forventer alle 20 biler i serien til starten i august.

Le Mans-fest på Copenhagen Historic Grand Prix

TCR-serien dækker over motorsportens samlede format af standardvogne og har allerede vist sit værd i 2020 sæsonen med fem løb i kalenderen i en coronaramt udgave af den planlagte sæson.

Seriens højtydende biler bliver for alvor sat på prøve, når de for første gang i seriens eksistens bliver budt velkommen på den københavnske bybane med snævre indgange til sving og hurtige chikaner. Til stor glæde for de tusindvis af publikummer, der følger løbet direkte fra tribunerne omkring den knap 2,4 kilometer lange bybane, vil kørernes evner og reaktioner blive sat på en hård prøve på den krævende bane.

Jac Nellemann, promotor for CHGP glæder sig.

Det er uhyre vigtigt for os, at man til vores familievenlige arrangement kan opleve underholdende motorsport på så højt niveau, der kan vises i Danmark. Det skylder vi vores dygtige kørere, der vinder det ene store mesterskab efter det andet i udlandet. Nu er der chancen for at se dem på ”hjemmebane”.

Racerløb nær kvalt i varme og egen succes

Promotor for TCR-Denmark, Martin Jensen forventer masser af underholdning.

Det er fantastisk og en stor ære for TCR Denmark at kunne fremvise Danmarks nyeste motorsportsklasse på den helt store scene, som Copenhagen Historic Grand Prix hvert år står bag med over 40.000 gæster. En del af vores kørere har jo kørt på Bellahøj tidligere, og jeg er sikker på, at TCR Denmark nok skal vise sit værd med masser af god underholdning ude på asfalten. Vi glæder os meget til at bidrage til fortællingen om motorsportens generationer med det helt nye - det bliver fantastisk at kunne vise midt i hovedstaden.

Masser af ræs for hele familien
Traditionen tro afholdes Copenhagen Historic Grand Prix i den første weekend af august, hvor løbets mange gæster igen vil kunne opleve en forrygende familieweekend, hvor motorsportens absolut bedste racerbiler og kørere fra hele motorsportens historie hyldes. Det bliver igen i år med flere prominente danske ikoner bag rattet. H.K.H. Prins Joachim får i København følgeskab af Audis danske Le Mans-ikon Tom Kristensen, når de gæster Bellahøj Park i den populære Royal PRO/AM-klasse.

Hillclimbs og dragrace - i august er der masser af fed og gratis ræs

Der bliver også masser af kofanger-til-kofanger-ræs i Sixtyfivers klassen, som gennem de seneste år udviklet sig til at blive en af publikums absolutte favoritter. Og det er forståeligt, for til trods for, at bilerne alle er ældre end 1965, så bliver de ikke sparet. Du kan derfor være sikker på at se spændende biler, som den ikoniske Ford GT40, Chevrolet Corvette og de mindre biler Mini Cooper, Lotus Cortina og Fiat Abarth 1000 køre ræs.  

Igen i år forventes mere end 40.000 gæster at besøge bybanen i løbet af weekenden, der som noget nyt i år allerede skydes i gang fredag aften kl. 17:00 med træning og underholdning på banen.

Kom tættere på himlen - brugttest af tre klassiske sportsvogne

Billetter til CHGP 2021, der afholdes d. 6.-8. august på Bellahøj Park kan købes på www.chgp.dk/tickets