I weekenden skal du til Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København, for der er masser af ræs med klassiske biler, og som noget særligt tager både Audi og Toyota deres Le Mans-vindende biler med til fart-festen.

Lørdag og søndag er der fartfest i København. På Bellahøj holdes Copenhagen Historic Grand Prix, en overflod af ræs og specielle biler. Der er selvfølgelig proppet med klassiske biler, og rigtig mange af dem kører i forskellige klasser. Men på udstiller-standene er der også rig mulighed for at se nogle meget nyere racerbiler, den slags som allerede har skrevet sig ind i verdenshistorien.

Racerløb nær kvalt i varme og egen succes

For første gang nogensinde er de tre originale Audi Le Mans vinderbiler fra årene 2000, 2001 og 2002 udstillet for offentligheden. De tre Le Mans biler er LMP1-biler med modelnavnet Audi R8. De er baghjulstrukne, og bag føreren ligger en 3,6 liters V8’er med 610 hestekræfter og over 700 Nm.

Du kan samtidig møde de tre tidligere Audi kørere – Tom Kristensen, som ingen introduktion kræver, for hans kælenavn Mister Le Mans er absolut fortjent. Han har vundet Le Mans ni gange og er dermed den mest vindende kører nogensinde i Le Mans.

Deleøkonomi og gamle scootere - her er historien om BookAclassics grundlægger

Tom flankeres af Frank Biela, der har vundet Le Mans fem gange, tre af dem sammen med Tom, og Dindo Capello. Han har kun vundet tre gange og to gange – i 2004 og 2008 – var det sammen med Tom.  Du kan møde de tre kørere på Audis stand både lørdag og søndag omkring klokken 15 og få en snak med dem.

Toyotas sejr
Toyota har også en særlig bil med til CHGP. De har nemlig fået lov at låne TS050 Hybrid – vinderen af Le Mans 2019 med blandt andet Fernando Alonso bag rattet. Han kommer ikke til CHGP, men du kan til gengæld få lov til selv at prøve at skifte hjul på Le Mans-bilen.

De danske racerkører er der før øvrigt masser af. Michael Christensen har netop vundet VM-titlen for langdistanceløb, og han vil køre for Race for Riget, hvor han kører en Porsche 991.2 GT3 RS. Michelle Gatting, som havde en succesfuld Le Mans-debut i år, er også tilstede på CHGP i år, hvor hun kører Super-GT.

Tysk effektivitet - Porsche Panamera GTS

Både Audi og Toyota har sat strøm til simulatorerne, så du kan kører racerløb direkte på de to bilproducenters stande. Hos Audi kan du prøve kræfter med en racerbil på Jyllandsringen, og den, der sætter hurtigste omgangstid i løbet af weekenden, vinder en plads til Audi Driving Experience 2020.

Og når du nu alligevel er der, kan du fortsætte festen på Biltorvets stand, lidt længere oppe ad vejen mod campingområdet fra Toyotas stand. I vores stand har vi udstillet blandt andet Erik Høyers tidligere racerbil, en BMW 2002 Tii, som naturligvis kan købes via biltorvet.dk.

Guf for Audi elskere til CHGP!

Vi byder også på en lækker konkurrence. På en af bilerne har vi skjult prisen, og kan du gætte den, er du med i lodtrækningen om fire billetter til verdens største indendørs gocart-bane i Høje Taastrup.

Vi ses derinde!