Den bliver stor, luksuriøs og hurtig – uden at den bliver alt for dyr. Vi har de danske priser på den nye Hyundai Ioniq 5, elbilen med op til 306 hestekræfter og op til 481 kilometer rækkevidde.

I februar havde Ioniq 5 verdenspremiere, som er første model fra Hyundai, som er bygget på den dedikerede EV-platform (E-GMP). Danskerne må vente indtil juni med at prøvekøre Ioniq 5. Men allerede nu kan Hyundai afsløre prisen i udstyrsvarianten Essential med den store batteripakke på 72,6 kWh, som bliver en af de første biler, der lander i Danmark. Prisen bliver 339.995 kroner.

Hyundai Ioniq ryster hjemmehjælper-stilen af sig med 306 hk

Ioniq 5 sætter helt nye standarder i segmentet, og det oplever vi allerede en stor interesse for. Den kommer med den nyeste og mest avancerede teknologi inden for elbiler. Men stadig i et prisleje, hvor rigtig mange kan være med. Og nu afslører vi prisen på Ioniq 5 med det store batteri i udstyrsvarianten Essential, som er standardmodellen, og her er udstyrslisten allerede pænt lang. Det betyder, at der bliver rig mulighed for både at få en model til en lavere pris, der kan dække de flestes behov, og for at opgradere yderligere med for eksempel firehjulstræk og solceller på taget, siger Annegrethe Skovby, pressechef i Hyundai Danmark.

Friskt ansigt og gratis strøm i ny Hyundai Kona Electric

Ioniq 5 bliver tilgængelig i tre udstyrsvarianter: Essential, Advanced og Ultimate, og to forskellige batteristørrelser på henholdsvis 58 kWh med en forventet rækkevidde på op til 384 kilometer på en enkelt opladning og 72,6 kWh med en forventet rækkevidde på op til 481 kilometer. I Danmark tilbydes batteristørrelsen 58 kWh med baghjulstræk, mens batteriet på 72,6 kWh tilbydes med enten baghjulstræk eller firehjulstræk.

Elbiler slår benzinbiler – sparer 35 procent på vedligehold

Med 58 kWh og baghjulstræk yder elbilen 170 hestekræfter, med 72,6 kWh-batteriet og baghjulstræk yder den 217 hestekræfter, mens varianten med firehjulstræk yder 306 hestekræfter.

Meget udstyr
Med i prisen er en lang liste med udstyr som 12.3 tommer trykfølsomskærm med ny grafik og dansk navigation samt Bluelink, der er integreret med den lige så store digitale instrumentering. Tilsammen giver de nem adgang til alle køre-, sikkerheds- og infotainment-funktioner. Derudover har den aktiv blindvinkel-sensor, varmepumpe, trådløs opladning af mobiltelefon, automatisk nødbremse med drejefunktion, fodgænger- og cyklistgenkendelse samt ved krydsovergange, eCall, automatisk skiltegenkendelse, vognbaneassistent med følgefunktion samt adaptiv fartpilot med Stop & Go. Desuden må den trække op til 1.600 kg, som rent faktisk gør det muligt at trække en campingvogn.